|
Предишна тема :: Следваща тема |
| Автор |
Мнение |
MasterCop
Мистър Таен агент

Регистриран: 08.09.2004
ASL пари: 94
Откъде е: 42° 26' N, 25° 39' E
Групи: Богати, Играчи, Модератори
Статус
|
Какво е за теб ASL?
Добавено: 28.09.2008 17:00:36
|
|
Какво е за теб ASL? Същият ли е както преди и ако не, какво мислиш че се променило и какво трябва да се промени за да го посещаваш по-често?
Когато питаме нещо в нова тема, обикновено казваме какво мислим самите ние и затова ще споделя какво аз мисля:
Клуба се е променил, но малко! Не е станал по-лош от преди, но не е станал и по-добър (лично мнение през очите на потребител, доколкото мога да имам такова)
За мен един такъв клуб е листа хартия, който имаме пред себе си! Винаги сме го имали и винаги ще го имаме! Доколко намираме време "да вземем молива", обаче? Доколко си мислим, че сме "пораснали вече" и колко наистина сме? Или сме се затворили прекалено (или съответно отворили прекалено) за да бъде един web сайт достатъчен за да комуникираме? За това си мисля, че причината да се пише по-рядко тук е повече в самите нас!
Моля, споделете вашето мнение, но нека няма кратки отговори от вида "сайта е супер" или "сайта е лош" - такива има с тонове из другите теми! Напишете с няколко (или с повече) реда: какво, къде, кога, защо...
|
|
 |
PrettyGreenEyes
Гърмян заек

Регистриран: 23.09.2007
ASL пари: 50
Групи: няма
Статус
|
Добавено: 28.09.2008 21:26:54
|
|
Темата беше наложителна според мен. Само че не знам какво ще промени, защото сайта не се нуждае от друго освен от нови посетители, които да се подвизават в темите. Другото е, че почти всички "стари кучета" тук вече отдавна са се изразили по всички теми и никой нов коментар не може да ги предизвика да го направят отново или изобщо да вземат някакво отношение. Диалога в темите е бил в самото начало при създаването на сайта и сега новите(колкото и рядко да се появяват такива) пишат еднолично мнението си все едно попълват лексикон и това е. Специално форума според мен страда много от липса на освежаване, за другата част от сайта не съм компетентна.
Иначе на мен тук много ми харесва. Била съм и в други форуми, но поради обратната причина не съм оставала дълго в тях. Там обществата са толкова "гъсти", че са наистина като едно голямо семейство и е доста трудно да се впишеш(поне на мен ми беше).
И така- относно форума мисля, че трябва да се намери начин да се прикоткат нови форумци, които да пораздвижат малко обстановката. :))))
ПП: Поздравления за MasterCop, който винаги има мнение и мерак да го сподели ;))))
|
|
|
| горе |
|
 |
deska
Модератор

Регистриран: 25.04.2006
ASL пари: 62
Откъде е: Ловеч
Групи: Богати, Модератори
Статус
|
Добавено: 28.09.2008 21:49:44
|
|
Моето предположение за моментното състояние на АСЛ:
Сайтът не прадразполага човек да си "излее душата", защото не можеш да се концентрираш върху това да изкажеш мнение и да прочетеш чуждото. Някак си нещата се изкривяват от странични фактори (Zum Beispiel: стрес от това, че модераторите следят за всяка запетайка, дъъълъг списък с правила- не че са излишни, но видът им стресира; тук-там трябва да плащаш;). Хората имат нужда от повече свобода- отвереме-навреме да си поспамят, такива неща
И по логиката на Мечо Пух- колкото по-малко, по-малко. Защото в момент на застой и влизащите потребители се чувстват някак си отблъснати. Намират по-малко съмишленици и се пренасочват към Real life или някъде, където да флудят.
Самата аз харесвам форума с всичките му правила и какво ли още не, но не ми вдъхва усещането, че има смисъл да пиша. По темите, които ме вълнуват, не срещам други ентусиасти, затова се връщам към тесния си приятелски кръг извън нета, за който съм убедена, че ще ме разбере и без думи Това ме подсеща, че една от причините да не пиша често, е че не мога да изразявам добре мнението си писмено. Ако тук някой не те разбира и започнеш да му обясняваш, ще стане личен разговор и в темата и ще те скастрят. Затова не започвам.
И още нещо- трудно е да общуваш онлайн, още повече във форум, защото отсрещният винаги поскрива нещичко за себе си. А аз докато не изготвя пълен психологичен профил на събеседника се чувствам вързана
И да се върнем на главния въпрос. Преди 1-2 години, АСЛ беше място за разпускане и убиване на време с приятни хора. Сега ... застой. Какво може да се промени?
Например секцииите " Избрани теми от клубовете" и "Новинки за сайта" от началната страница да се освежат. От 2 години насам мръднали ли са?
Като се рекламират и популязирират игри като Животинче, не можем да очакваме сериозни посетители- повечето ще са деца. Може пак да се пуснат замалко безплатни балони, защото това чувствително подобрява посещаемостта, или греша? Или вместо рекламните банери в други сайтове на играта, да се промотира примерно клуб "Твоето творчество" с някакво хубаво послание. Така може да се регнат повече артистични и интересни хора. И Секс да ползвате, няма да сбъркате :D
Повече конкурси, които да привлекат потребители, дори да няма кой знае какви награди. Просто нещо ангажиращо, приковаващо вниманието...
Това беше скромното ми мнение засега. Интересно ми е за какви конкретни предложения ще се сетите, защото вярвам във вас, повече, отколкото в себе си 
|
______________________________ Учете граматика от кукумявките, нека кучетата хапят бълхите, нека летят печените пилета, нека по покривите растат питки и всички тръгнат с главата надолу! Един свят, обратен на света, предопределен от Бога, под претекст, че проповядват Божиите напътствия! |
|
| горе |
|
 |
PrettyGreenEyes
Гърмян заек

Статус
|
Добавено: 29.09.2008 20:53:44
|
|
Дори тук никой не коментира.... а влизат поне 20-30 човека на ден, които щом го правят явно се интерсуват от сайта... Тъжно 
|
|
|
| горе |
|
 |
Pesho_az
Мистър ASL 2008

Регистриран: 26.07.2004
ASL пари: 962
Откъде е: ПЛОВДИВ
Групи: Играчи, Модератори, Приятелите на ramona
Статус
|
Добавено: 29.09.2008 22:44:02
|
|
Да има нужда от промяна.
Определено подкрепям идеята да се даде малко повече свобода. Въпроса е да се намери онази тънка линия между свобода и слободия. По въпроса за правописните грешки, аз също не съм безгрешен, но ако някой ми поправи мнение заради правописна грешка, ще се почувствам малко засрамен. Лично аз никога не съм правил проблеми за една-две правописни грешки в мненията. Просто ги поправям, без ЛС, вписване в досието и т.н. Много ме дразни това, че младите хора не желаят и не обичат да пишат на кирилица, но нищо не мога да направя. Една от най-често срещаните правописни грешки, е използването на "Й" вместо на "И", но стига за това. Аз също съм на мнение, че трябва да се поднови сайта и да се намери начин за вкарвани на малко "свежа кръв", така да се каже.
|
|
 |
teo86
Мис ASL 2008

Регистриран: 23.04.2006
ASL пари: 152
Откъде е: Троян
Групи: Богати, Играчи, Модератори, Приятелите на ramona
Статус
|
Добавено: 30.09.2008 22:42:49
|
|
Така нека и аз да се включа.
За мене АСЛ си остава същото готино киберкътче, където можеш да си отпочинеш мозъка от реалния гаден живот. Наистина, факт е, че много хора се изгубиха нанякъде, други не желаят да пишат, а трети( като мене ) нямат време за писане, а за едно бързо прочитане.
Според мене има достатъчно свобода из клубовете, просто човек, като влезе да пише, трябва преди това да е прочел правилата, нищо сложно няма в това.
Има нужда от промяна, да, няма спор. Малко повече реклама няма да му дойде зле на АСЛ.
Като за т. нар. "точка" не искам да казвам нищо, а да поздравя хората, с които вече близо две години споделяме и си говорим за всичко, и аз смело мога да нарека "приятели", и с който се запознахме тук, в АСЛ. Не визирам никой, който ми се чувства такъв, за него е поздрава . Обичам ви !!!! 
|
______________________________ Едно е нещото, което може да ти дава живот и да те убива- това е ЛЮБОВТА !!! |
|
| горе |
|
 |
viv28
Мис Мери Джейн

Регистриран: 04.04.2005
ASL пари: 6
Откъде е: Пловдив
Групи: Модератори
Статус
|
Добавено: 01.10.2008 09:22:00
|
|
За мен пък е малко по-различно. Напоследък ме дразнят междуличностните дразги и мерене на п...и. Затова и си избирам къде, какво и кога да пиша. Ще се радвам, ако повече хора тук разберат, че трябва да бъдем преди всичко хора, а не егоистични тарикати. Тогава на всички ще ни е много по-приятен престоя тук и няма да се налага някой да ни приканва да пишем, а точно обратно. Що се отнася до рекламата, наистина може дасе засили, но пък и това струва пари.
|
|
 |
vili-sweet
Модератор

Регистриран: 05.03.2007
ASL пари: 30
Откъде е: София
Статус
|
Добавено: 01.10.2008 11:45:50
|
|
От тук мнението ми съвпада доста с това на Цвети. Като чета стари мнения в темите се получава нещо от сорта някой иска съвет, другите му го дават и по този начин има общуване между хората. Мисля, че на всички им би било по приятно когато има общуване помежду ни, а не просто изразяване на мнения.( Точно хората, писали тук, би трябвало да го знаят това) Не казвам темите да станат място за лични разговори, но ако има малко повече свобода на изказа, мисля че повечко хора ще пишат.
|
______________________________ Можеш да затвориш очите си за неща, които не искаш да видиш, но не можеш да затвориш сърцето си за неща, които не искаш да усетиш... |
|
| горе |
|
 |
MasterCop
Мистър Таен агент

Статус
|
Добавено: 03.10.2008 09:44:09
|
|
Сигурен съм че имаме и други потребители, които биха могли да се изкажат... Защото ако те са доволни от сайта такъв какъвто е и за това няма какво да кажат, приемам признанието им, че проблема е в самите тях, а ASL е бил просто трамплин към някои приятелства в реалния живот! Защото много стойностни хора загубихме именно заради възможността им да общуват извън клуба, оказал се просто опаковка към "основният продукт" - използвана и изхвърлена...
Смешно е да сравняваме Skype със ASL! Празни думи написани и отлетели... ASL съхранява късчета от вашето АЗ от пътуването му в живота! Можете да се върнете назад във времето и да видите как сте общували преди години, как са ви приемали другите, как сте (или са ви) помогнали за даден проблем... Но за да не са ви празни тези страници, когато решите да разгледате "Албума" ни, пишете!
|
|
 |
viv28
Мис Мери Джейн

Регистриран: 04.04.2005
ASL пари: 6
Откъде е: Пловдив
Групи: Модератори
Статус
|
Добавено: 03.10.2008 10:08:26
|
|
Няма как зародилите се приятелства да останат само на ниво ASL. Все пак личният контакт е едно по-горно стъпало, към което всеки се стреми. В този ред на мисли и тук явно нещо трябва да се промени за да се изкачим едно стъпало нагоре, но за нещастие, аз нямам отговора, какво и как да е точно. И пак ще се върна към горния си пост. Мисля, че имено междуличностните дразги, прекъснаха диалога между голяма част от потребителите. А ASL всъщност е диалога.
|
|
 |
MasterCop
Мистър Таен агент

Статус
|
Добавено: 03.10.2008 11:08:38
|
|
Колкото повече мислим как да се "изкачваме по стъпалата", толкова по-ненужен, изглежда, става ASL! Не трябва създалите се приятелства благодарение на клуба да са за сметка на посещенията в него!
Колкото до "дразгите" - има си стая за тях и който има нужда да се "храни" с такава енергия, сме му осигурили поле за изява и "усъвършенстване"! ASL e преди всичко клуб за Приятели!
|
|
 |
Малинче
Модератор

Регистриран: 26.10.2006
ASL пари: 8
Откъде е: Видин
Групи: Богати, Модератори
Статус
|
Добавено: 03.10.2008 14:32:39
|
|
Ами да взема и аз да се обадя!...
Добър - лош, това е положението! Може и да се промени и да стане по-добър, но и в този си вариант общо взето ме устройва. Понякога дни наред не пиша нищо, просто защото нямам какво толкова да кажа, а не защото ми е скучно. Тогава просто чета и си вадя мнения.
Вече има много регистрирани потребители, различни по какво ли не - от възраст до възпитание. Неизбежни са тези междуличностни дразги, за които споменавате. Аз също не съм съгласна с всеки и с всичко, но ми се струва губене на време и нерви да се опитвам да налагам мнението си на някой, който не желае да ме чуе, и затова в такива случаи си трая. Тук съм, за да се забавлявам, да науча нещо ново, да разменя някоя дума с някого... Ежедневието ми ме зарежда с достатъчно негативизъм, за да допусна още и от ASL.
Някъде на друго място казах, че приемам клуба като лична, неприкосновена територия.
Колкото до правилата, вярно, строгички са, но пък това спестява необходимостта всеки ден да се опитваме да изплуваме от морето спам и грубости. Надничала съм в други форуми, които нямат строги правила в това отношение - ами не ми харесва. За да попаднеш на нещо интересно - все едно статия или мнение, трябва да го отсееш от поне петнайсет напълно излишни поста. Така че донякъде съм за строгите правила.
Май това беше. 
|
______________________________ "Мисълта за лудницата винаги ме е привличала" Ф. Фелини |
|
| горе |
|
 |
PrettyGreenEyes
Гърмян заек

Статус
|
Добавено: 03.10.2008 16:53:52
|
|
| Малинче написа: | ...Понякога дни наред не пиша нищо, просто защото нямам какво толкова да кажа, а не защото ми е скучно. Тогава просто чета и си вадя мнения...
|
А не можеш ли да споделиш извадените мнения? Според мен точно в това е проблемът. Разбира се, никой не е задължен да се изказва, но би било хубаво ако изпитваше потребност да го прави и така да се получи раздвижване.
Колкото до тези "междуличностни дразги", за които ня няколко пъти споменавате, аз май не съм ставала свидетел и не съм участвала в такива. Част от диалога е да се спори. Ако несъвпадението на мненията на двама или повече души според вас е "дразга" би било странно... Даже според мен това е целта на форумите като цяло- на едно място да бъдат поместени възможно най- много гледни точки по даден проблем и когато някой има нужда от съвет би могъл да намери най- обективния такъв точно в някой форум, защото обкръжението ни е реалная свят, това с което общуваме ежедневно, обикновено е от хора със сходни виждания и разбирания като нашите, а понякога ни е нужен друг поглед, наличен в "кибер" света.
|
|
|
| горе |
|
 |
vili-sweet
Модератор

Регистриран: 05.03.2007
ASL пари: 30
Откъде е: София
Статус
|
Добавено: 04.10.2008 22:13:41
|
|
Лошото е, че не става дума за ''дрязги'' от този тип. Започва се с лични нападки, обиди, общо взето обикновено двамата, които взимат участие гледат да засегнат слабото място на другия. Иначе и според мен е нормално да има спорове до толкова, колкото изразяваш несъгласие с някого и се опитваш да изкажеш своята гледна точка по възможно най-добрия начин.
|
______________________________ Можеш да затвориш очите си за неща, които не искаш да видиш, но не можеш да затвориш сърцето си за неща, които не искаш да усетиш... |
|
| горе |
|
 |
MasterCop
Мистър Таен агент

Статус
|
Добавено: 05.10.2008 08:26:03
|
|
Онези, които ме познават поне малко, знаят че не бягам от спора, когато насреща ми стои човек с добре подбрани аргументи! Най-често споровете (по-други сайтове съм го наблюдавал това) се изместват от темата към самите спорещи и започват да се оценяват и нападат те самите като личности, което вече не е никакъв спор за мен!
|
|
 |
|
Версия на сайта 2.5 © 2002-2026 от
gan :::
phpBB
2.X.XX club ©
Сайтът се хоства от SEO хостинг.
Сайтът е оптимизиран от
|