Предишна тема :: Следваща тема |
Автор |
Мнение |
gan
Администратор
Регистриран: 23.08.2002
ASL пари: 1580
Откъде е: ASL
Групи: Автори, Богати, Играчи, Приятелите на marissa_cooper, Приятелите на masterpiece207, Приятелите на ramona, Супер потребители
Статус
|
Куриериерски услуги Спиди - бързай бавно
Добавено: 29.11.2005 15:42:58
|
|
Тази сутрин мой познат от София си поръча превоз от куриерска служба Спиди. Става дума за превоз на матрак от София до Враца. От Спиди му казаха, че трябва сам да свали матрака от 6 ет. до входа в 09:00ч. Той го свали и отиде на работа, като остави жена си, която е бременна да чака куриерите. Към 10:00 все още няма никой. След обаждане в Спиди му казват "Току що обработихме заявката до 2 часа ще сме на обекта". Следобяд след дълги преговори с операторката на фирмата Кирилова, пристига куриера, но отказва да качи сам матрака на камиона, защото това не влизало в задълженията му?! Жената на моя приятел му казва да почака и ще потърси кой да му помогне, но куриера и казва, че има само по 10 мин. на обект и не може да чака, след което си тръгва.
Извод: Никога не ползвайте куриерски услуги Спиди!
|
|
|
горе |
|
|
yolk
Слабо активен
ASL пари: 81
Статус
|
Добавено: 29.11.2005 16:53:57
|
|
Това описание е толкова кратко, мило и смекчено, че все едно им правиш комплимент. Истината е, че те приеха поръчката още предишния ден и днес в 9 сутринта трябваше да вземат вече пратката. Само че в 9 се обадиха по телефона за да кажат, че до 11:00 щели да дойдат куриерите. Не дойдоха. Обадихме се по телефона и този път казаха, че вече до 13:00 най-късно щели да дойдат (като естествено за всяко обаждане трябва да изтърпиш пренебрежителното отношение към теб – клиента и да се въоръжиш с железни нерви да слушаш мелодийки и да чакаш ТЕ да ти се обадят, което почти никога не става, или поне не става, ако не им звъннеш още няколко пъти да им напомниш, че чакаш да ти се обадят). В 14:00 пристигна куриер – сам, който въобще не знаеше за каква пратка идва и ми вика “кво е това бе, ние сме куриери, да не сме хамали”. А всъщност предлагат обработка на пратки с размери до 6 метра дължина и тегло до 500кг на пратка (палет). Взимат пари за обработката на товари, но обработка, нима ще рече сама да си товаря? Не били длъжни да натоварят пратката в камиона. Ами освен да си го натоваря и да си го закарам тоя камион…? В крайна сметка, куриера, който уж беше склонен да направи велик компромис и да натовари матрака, ако имало кой да му помогне си би камшика като му казах, че ще извикам съседа да му помогне “не мога, имаме само по 10 минути на адрес, а аз се мотая много”. Ами от 9 до 14 бая мотаене му е ударил. След 50-то обаждане до офиса, незнайно защо ни дадоха нов номер на пратката и ни казаха, че отново ще дойде куриер до 17:00 – края на работния им ден. Сега е 17 без 15, няма никой, няма и да дойде, убедена съм, а цял ден ги чаках заради шибаната им организация и безотговорност. Бях чела и преди за тях, че губят пратки (като казват, че не носят отговорност за тях) и правят какви ли още не гадни номера, като в моя случай.
НЕ ПОЛЗВАЙТЕ НИКОГА КУРИЕРСКИТЕ УСЛУГИ НА SPEEDY, НИКОГА!!!
И аз въпреки нещата, които бях чела от други пострадали реших, че при мен няма да се случи нищо такова. Не си мислете, че вие ще извадите по-добър късмет, ако решите да ползвате услугите им. Жестоко ще съжалявате. Ще ви пропилеят един цял, прекрасен, слънчев ден, ще ви изкарат извън нерви, ще ви смачкат всякакво самочувствие на клиент, който си плаща и ще ви набутат с безброй телефонни обаждания, но в крайна сметка нищо няма да свършат.
SPEEDY СЪКС ТОТАЛНО, ЕВЪР!!!!!!!!!! СЪКС СЪКС СЪКС!!!!!!!!!!!
|
|
|
горе |
|
|
_kotanka_
Жител на ASL град
Регистриран: 23.03.2004
ASL пари: 0
Откъде е: Пловдив
Групи: Играчи
Статус
|
Добавено: 07.12.2005 09:45:44
|
|
Аз съм ги ползвала за пратка от Варно до Пловдив и ми пристигна на другия ден с нормална услуга. Но понеже беше до поискване, трябваше да отида до склада им. Това е - аз съм доволна от тях.
Заявката беше направена сутринта в 11:00, а аз отидох да си я взема на другия ден в 12:00. Не помня дали беше съботен и неделен ден, но беше по Коледа... а тогава все пак се предполага, че имат повече работа.
Може би пи вас се е получило така, защото пратката ви (матрак) е много голяма и .. може да не им се е искало да се занимават момчетата. Е, мойта пратка беше по-малка де ... кутия 20х30 см.
Пак повтарям - аз съм доволна!!!
|
______________________________ ВИНАГИ ОЧАКВАЙ НЕОЧАКВАНОТО !!! |
|
горе |
|
|
gan
Администратор
Регистриран: 23.08.2002
ASL пари: 1580
Откъде е: ASL
Групи: Автори, Богати, Играчи, Приятелите на marissa_cooper, Приятелите на masterpiece207, Приятелите на ramona, Супер потребители
Статус
|
Добавено: 07.12.2005 14:21:28
|
|
Цитат: | предлагат обработка на пратки с размери до 6 метра дължина и тегло до 500кг на пратка |
Защо тогава го правят?
Определено става въпрос за мърляч - несъвестен служител.
|
|
|
горе |
|
|
Veska
посетител
|
Добавено: 10.01.2006 16:18:42
|
|
Аз пък съм страшно доволна от Спиди. Ако им прочетете офертата, ще разберете, че карго услугите им са от рампа до рампа и товаренето на стоката е ангажимент на клиента. Когато услугата е експрес или икономична тогава момчетата товарят пратката. Все пак няма как едно момче да мъкне от 6-тия етаж сам матрак. А обработката се взима за опаковане на пратката а също така има и претоварване. Гадно е че сте чакали цял ден.
|
|
|
горе |
|
|
посетител
|
Добавено: 29.03.2006 14:48:03
|
|
Това е най-скапаната куриерска фирма на света. Напълно съм съгласна. Случи ми се с две пратки. Първата беше в България и закъсня със седем дни, но понеже не беше чак толкова спешно, ги оправдах. Втората беше до Холандия и струваше 60 лева. Обещаха, че за един ден ще пристигне. Цяла седмица я забавиха и ми провалиха всякакви уговорки и договори. Все още дори не е пристигнала!!!
Всички, не само те, които се отнасят по такъв начин с клиенти, които на всичкото отгоре си плащат като попове, заслужават да бъдат съдени за пропуснати ползи. Всички!!!!!
НЕ ПОЛЗВАЙТЕ УСЛУГИТЕ НА СПИИДИ!!!!!!!!! ЗАЩОТО ДОРИ ДА СТЕ ДОВОЛНИ СЕГА, СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ВИ ПРЕКАРАТ!!!!!!!!!
НЕ ПОЛЗВАЙТЕ СПИИДИ!!!!!!
|
|
|
горе |
|
|
toan
Мис Бля-бля
Регистриран: 19.01.2006
ASL пари: 649
Откъде е: Бургас
Играчи, Приятелите на masterpiece207, Приятелите на ramona
Статус
|
Добавено: 29.03.2006 15:04:14
|
|
Ами мерси за съветите за Спиди
Често ми се налага да използвам куриерски услуги, но винаги досега съм използвала за това DHL и съм много доволна, нямала съм никакви проблеми с тях, много са точни и коректни.
|
______________________________ Let's have fun!
|
|
горе |
|
|
vidin4ankata
Гърмян заек
Регистриран: 20.01.2006
Откъде е: Видин
Богати, Играчи
Статус
|
Добавено: 27.04.2006 20:24:12
|
|
Майка ми използва куриерски услуги Спиди и никога не е имала проблеми! Всичко което тя е изпращала и получавала си е било съвсем нормална пратка. Но все пак, матрак! Това нещо не е един квадрат!
|
______________________________ I LOVE ASL-BG!!!
http://www.asl-bg.com/images/center/s/3.jpg |
|
горе |
|
|
посетител
|
Здражей!
Добавено: 29.04.2006 20:43:47
|
|
Тук мога да кажа само,4е Спиди все още не работи с Холандия,как е станала тази пратка до Холандия :)
|
|
|
горе |
|
|
masterpiece207
ASL пират
Регистриран: 24.04.2006
Откъде е: София
Богати, Играчи, Приятелите на masterpiece207, Приятелите на ramona
Статус
|
Спиди
Добавено: 30.04.2006 11:34:41
|
|
Тази фирма за кориерски услуги не става за нищо!!!
|
______________________________ Veni, vidi, vici
|
|
горе |
|
|
Карпин
посетител
|
Куриериерски услуги Спиди - бързай бавно
Добавено: 02.05.2006 22:35:22
|
|
Абе хора вие знаете ли колко хора работят за вас???? Знаете ли колко пратки на ден се изпращат на ден? Ами честно да ви кажа и Аз Не знам, но бих могъл да Ви кажа - СТРАШНО МНОГО. Тези хора работят и докато Вие спите. Знаете ли какжо е за периода от 3.30 4.00 до 6.00 часа следобед какжо е да се паркират 26 буса ( Фиат Дукато) в шест или седем "парко места" и да се обработят пратките на всеки от тях. Да не говорим че пикапите са малко повече от бусовете. И как мислите че могат да се обработят , да речем 40 -50 автомобила за 3 4 часа??? Аз поне сам сжидетел--- МЪКА. Значи - те се описват(пратките) и същевременно се разпределят. След това товарачите или така наречените "хамали" ГИ нареждат на палети и ги опаковат, и след това ги товарят в камиона (които е или 10 тона или 22 тона). И най накрая цялата игра завършва с шофиране- ПРЕЗ НОЩТА. По наште хубави пътища. Да не говожим за откачалките които се движат по путишата нощем, а за катастрофите???? Ама вие през това време , какво правите---- СПИТЕ. Все пак и те са хора нали така.
Извод: НЕ БЪДЕТЕ НАПЪЛНО СИГУРНИ ,ЧЕ НАПР. DHL НАМА ИЗДЪНКИ.
АКО ФИРМАТА БЕШЕ ГУБЕЩА , ВЕЧЕ НАМАШЕ ДА СЪЩЕСТВУВА - НЕ МИСЛИТЕ ЛИ?
|
|
|
горе |
|
|
GAG
Модератор
Регистриран: 08.01.2006
Откъде е: Пловдив майна:)
Групи: Богати, Модератори
Статус
|
Добавено: 03.05.2006 12:16:26
|
|
Не съм ползвал услугите на куриерска служба досега и не смятах да се включвам по темата (щото и за изпит уж чета в момента:), но последното изказване не може да бъде подминато
Виж сега, Карпин, как стоят нещата по цял свят: КЛИЕНТЪТ Е БОГ!
Карпин написа: | Значи - те се описват(пратките) и същевременно се разпределят. След това товарачите или така наречените "хамали" ГИ нареждат на палети и ги опаковат, и след това ги товарят в камиона (които е или 10 тона или 22 тона). |
Това нещо тук не интересува никой извън фирмата. Дори и с вестоносци да се изпращат пратките, това клиентът не го интересува. За него е важно пратката му да стигне на време. Защо не питаш админа колко играчка е да поддържаш и развиваш тоя сайт? Но на кой потребител му пука? Всеки иска като прати смс и животинчето му да е нахранено и напоено, а как се пише това - потребителят не го засяга!
Карпин написа: | И най накрая цялата игра завършва с шофиране- ПРЕЗ НОЩТА. По наште хубави пътища. Да не говожим за откачалките които се движат по путишата нощем, а за катастрофите???? |
А за това, че на шофüора щерка му вчера е избягала от уроците по арфа, за които той така упорито бъхта по цели нощи:) - точно толкова ме интересува, като клиент, колкото и твоите доводи за пътищата, катастрофите и откачалките!
Карпин написа: | Ама вие през това време , какво правите---- СПИТЕ |
Спим, я! Щото сме си платили!
|
______________________________ Животът е игра! Е, сюжетът е тъпичък, но пък каква графика!!! |
|
горе |
|
|
MasterCop
Мистър Таен агент
Регистриран: 08.09.2004
ASL пари: 94
Откъде е: 42° 26' N, 25° 39' E
Групи: Богати, Играчи, Модератори
Статус
|
Добавено: 03.05.2006 12:32:04
|
|
Явно не му е лесно на Карпин, но той така разказа нещата, че все едно един човек прави всичко това! Сигурен съм, че по света има много по-големи фирми от Спиди, но при тях работното време е организирано така, че всеки да поема толкова работа, колкото може да изпълни! Това са въпроси, които засягат управлението във фирмата и ако не можете да смогнете явно някой иска "с трици маймуни да лови", както на повечето места из България! Аз съм ползвал услугите на Спиди, защото магазина от който пазарувам по интернет ми праща пратките чрез тях. Досега не съм губил пратка
|
|
|
посетител
|
Re: Куриериерски услуги Спиди - бързай бавно
Добавено: 27.05.2006 14:02:35
|
|
Карпин написа: | Абе хора вие знаете ли колко хора работят за вас???? Знаете ли колко пратки на ден се изпращат на ден? Ами честно да ви кажа и Аз Не знам, но бих могъл да Ви кажа - СТРАШНО МНОГО. Тези хора работят и докато Вие спите. Знаете ли какжо е за периода от 3.30 4.00 до 6.00 часа следобед какжо е да се пар ... | Ами да си вършат работата по-добре. Мен кво ме грее колко хора били работели за мене? Факт е, че това за, което плащам - не го получавам. Аз казвам SPEEDY са една от най - некоректните куриерски фирми. Сигурен съм обаче, че ако попитате някой техен служител кво мисли за нашите политици - ще бълва змии и гущери до Второто Пришествие, но няма да се замисли за осраният задника на "прехвалената" им фирма. Fuck you SPEEDY
|
|
|
горе |
|
|
една наивница
посетител
|
Добавено: 12.06.2006 13:04:46
|
|
[B]Ако бях се поровила малко в Нета и бях прочела това преди да ползвам услугите на Спиди може би нямаше да вдигна кръвно в събота.
Явно съм гледала нечия чужда реклама за куриерски услуги където се казва , че доставката е от "врата до врата"..
сега поисках да разгледам официалния сайт на куриерска служба Спиди и защо ли не бях изненадана че се реконструира.. а в публикуваната информация няма е-mail за въпроси и оплаквания.
е...на тарифата им има едни телефони които никой обаче не вдига....
Та...въпроса ми е към някой който е наясно с условията за доставка..
" От коя врата до коя врата е доставката на куриерите на Спиди -от вратата на общите входовете на упоменатите в заявките адреси или от вратата на апартаментите ?"
Питам, защото и в случая на приемане на пратка- 25кг. от провинциален град младежа се оправда ,че е сам и някой трябва да му помогне в сваляне на същата до входа на блока . Наложи се да ангажирам близки ,като си мислех "Е, случва се..какво толкова!!" какво беше учудването ми обаче когато дъщеря ми се обади възмутена от София и каза ,че младежа-доставчик там се обажда и казва, че пратката е на входа на блока и е сам и трябва тя да си намери хора да и качат пратката до апартамента.При отказ да подпише за доставената пратка щели да си я върнат на изпращача..... Ха сега ми кажете.... аз ли незнам с какво се захващам...Спиди ли икономисват от работна ръка за сметка на потребителя...или някои служители правят лоша реклама на фирмата?
|
|
|
горе |
|
|
|
Версия на сайта 2.5 © 2002-2024 от
gan :::
phpBB
2.X.XX club ©
Сайтът се хоства от SEO хостинг.