НачалоНачало СтатииСтатии КлубКлуб ИгриИгри АлбумАлбум ЦентърЦентър За да видиш своите лични съобщения първо влез в сайта с твоите име и паролаКутия РегистриранеРегистриране ВходВход

"Алхимикът" Паулу Куелю
Сега в тази тема: регистрирани: няма, скрити: 0 и гости: 0
Начало на нова тема   Отговор на тема    Списък с клубове -> Литература за печат
Предишна тема :: Следваща тема  
Автор Мнение
Dark_Angel`
Кибик
Кибик

Пол Жена
Възраст: 35
Регистриран: 04.04.2006
ASL пари: 55
Откъде е: Габрово

СтатусОфлайн

"Алхимикът" Паулу Куелю 
Мнение Добавено: 05.04.2006 13:47:59
Отговор с цитат Прати на приятел връзка към това мнение
Кажете ми мненията си отностно тази книга, ако сте я чели. За мен е просто шедüовър :) Страхотен роман е :) И ако не сте я чели то не чакайте повече,а хук до библиотеката Засмян

Nailonster
Слабо активен
Слабо активен

Пол Жена

Регистриран: 06.04.2006
ASL пари: 53

СтатусОфлайн

Мнение Добавено: 06.04.2006 21:06:09
По принцип не харесвам много стилът на Куелю.
Приятно написано, но не ти оставя място за лично мислене - попиваш готовото мнение, позиция, мироглед...никой не ти дава правото да кажеш "Не е така, защото...", /защото/ мнението е красиво изказано, приятно асоциирано, някак си топло.
Сърце не ти дава, както се казва...
"Алхимикът" има едно много просто послание, което всеки с простият си житейски опит би могъл да открие, но тук то е превзето изказано, с много украса и приятен сюжет. И все пак не бива да се отхвърля фактът, че хубавата книга е тази, която "мисли" като нас...демек не казва нищо ново. Просто уплътнява - в това е и силата му, може би.

горе
Преглед на ASL сайта на Nailonster Изпрати лично съобщение на Nailonster
Katrina
Супер активен
Супер активен

Пол Жена
Възраст: 36
Регистриран: 29.03.2006
ASL пари: 2
Откъде е: Пловдив
Играчи
СтатусОфлайн

Мнение Добавено: 16.04.2006 21:38:18
Паулу Куелю ....имам странното усещане, че този тип има някакви отклонения. той много нашумя, всеки цитира там нещо си от него с цел да се направи на начетен ли що ли. Ама разбира ли какво чете, не разбирали няма значение, важното е да са в купона. аз лично започнах да чета книгата, но не съм готова да го възприема точно сега и се отказах. Може би възраста ми не е подходяща за тази книга все още.
горе
Преглед на ASL сайта на Katrina Изпрати лично съобщение на Katrina
Судоку-доку
Мис Фана ме липсата
Мис Фана ме липсата

Пол Жена
Възраст: 34
Регистриран: 19.12.2005
ASL пари: 57
Откъде е: София
Групи: няма
СтатусОфлайн

Мнение Добавено: 18.04.2006 16:33:03
Katrina
и какво ти е на възрастта? Смятам, че Коелю пише достатъчно простичко и достъпно и в същото време приятно и увлекателно, че да може да бъде разбираем дори за теб. Аз лично му харесвам книгите, защото са доста леки и бързо се четат, доста благотворно и отпускащо действие имат след някой по-заплетен роман. Сюжетът е ясен, кратък, последователен.
"Алхимикът" е интересно произведение, което съвсем на скоро прочетох. Намират се дорби цитати, които са толкова възприемчиви, заради елементарността на същината си, предадена чрез умелото ползване на думите от автора.
Единственото, което като цяло ме притеснява в творчеството на бразилския писател е редовната намеса на висши сили като Енергията на любовта, Световния език, Всемирната душа и пр. контекстови термини, свързани с религията, които са ми доста далечни, защото са и в разрез с разбиранията ми. Но замисъла е добър.

горе
Преглед на ASL сайта на Судоку-доку Изпрати лично съобщение на Судоку-доку ICQ номер
aia_333
Супер активен
Супер активен

Пол Жена
Възраст: 33
Регистриран: 15.03.2006
ASL пари: 125
Откъде е: от София

СтатусОфлайн

Мнение Добавено: 18.04.2006 22:09:05
Ами аз не съм чела тази книга,но от майка ми разбрах,че е много интересна с поучителна Много щастлив Смятам да я прочета Усмивка

deska
Модератор
Модератор

Пол Жена
Възраст: 36
Регистриран: 25.04.2006
ASL пари: 62
Откъде е: Ловеч
Групи: Богати, Модератори
СтатусОфлайн

Мактуб 
Мнение Добавено: 01.06.2006 07:56:07
Много харесвам тази книга,мисля,че е добра.Но се дразня от тези,които са научили думата "мактуб"от нея и само се перчат с това. Смеещ се Голямо чудо Засмян
горе
Преглед на ASL сайта на deska Изпрати лично съобщение на deska MSN Messenger Skype име
pixma
Слабо активен
Слабо активен

Пол неопределен

Регистриран: 17.06.2006
ASL пари: 50

СтатусОфлайн

Re: Мактуб 
Мнение Добавено: 17.06.2006 13:08:49
на мене ми доподна тази книга хвърли ме в размисъл и почти месец от как съм я прочела продължавам да я анализирам . Заслужава си да се прочете.
горе
Преглед на ASL сайта на pixma Изпрати лично съобщение на pixma
^FlY_LyLy`
Супер активен
Супер активен

Пол Жена
Възраст: 37
Регистриран: 30.09.2005
ASL пари: 32

СтатусОфлайн

Мнение Добавено: 17.06.2006 13:26:13
Обожавам "Алхимикът",страхотна книга.Самият стил на Паулу Куелю много,ама много ми допада.
Освен "Алхимикът",другите ми негови любими книги са:
"Единадесет минути."
"Вероника решава да умре."
"Край река Пиедра седнах и заплаках."
"Петата планина" ... в момента чета "Демонът и сенüорита Прим" ...
бтв някой чел ли е една от най-новите му книги->"Бъди като течащата река" ? Учуден

Kari
Познат потребител
Познат потребител

Пол Жена
Възраст: 32
Регистриран: 21.06.2006
ASL пари: 36
Откъде е: BG

СтатусОфлайн

Мнение Добавено: 21.06.2006 15:58:30
НЕ съм е прочела все още, но по това което ми разказват е много интересна и интригуваща.
горе
Преглед на ASL сайта на Kari Изпрати лично съобщение на Kari
Selena
Кибик
Кибик

Пол Жена

Регистриран: 21.06.2006
ASL пари: 1

СтатусОфлайн

Мнение Добавено: 29.06.2006 18:03:31
Aми книжката не е лоша,но честно казано"Захир" ми хареса много повече.

горе
Преглед на ASL сайта на Selena Изпрати лично съобщение на Selena
Малинче
Модератор
Модератор

Пол Жена
Възраст: 49
Регистриран: 26.10.2006
ASL пари: 8
Откъде е: Видин
Групи: Богати, Модератори
СтатусОфлайн

Мнение Добавено: 27.10.2006 09:56:45
От Паулу Куелю вече съм чела почти всичко издадено, но специално "Алхимикът" така и не успя да ме докосне както очаквах. Много повече харесах "Единадесет минути" и особено "Вероника решава да умре". Предполагам, че "Алхимикът" просто не я прочетох в подходящия период от живота си.

Ledena
Слабо активен
Слабо активен

Пол Жена
Възраст: 38
Регистриран: 22.11.2006
ASL пари: 0

СтатусОфлайн

Мнение Добавено: 01.12.2006 10:46:03
"Алхимикът" е книга,коята разкривайки ти съдържанието си разкрива причините,една след друга,които те карат да се замисляш над мечтите си.Тя ме накара да осъзная че е адски важно ,да не се отказваш никога от мечтите си, да вярваш в тях и да ги следваш,независимо от всичко и от всеки.Но и да откриваш малките неща,по пътя към тях,защото именно те те правят щастлив човек Усмивка Усмивка Усмивка
горе
Преглед на ASL сайта на Ledena Изпрати лично съобщение на Ledena
pink
Активен потребител
Активен потребител

Пол Жена
Възраст: (скрита)
Регистриран: 20.12.2006
ASL пари: 227
Откъде е: Варна

СтатусОфлайн

Мнение Добавено: 24.02.2007 01:18:41
"Алхимикът" я прочетох за първи път на около петнайсет.За втори път - сега, когато съм на тридесет и три.И двата пъти я слушах (нарочно не казвам "четох" защото написаното в нея някак се "излива" от страниците) с широко отворени учудени очи.И още се чудя - как може с толкова простички и лесни за възприемане думички да се казват толкова велики неща.А може би защото всъщност най-великите неща в живота ни са именно и най-простите...

Покажи мнения:   
Начало на нова тема   Отговор на тема    Списък с клубове -> Литература  
Страница 1 от 1

Изпрати имейл до приятел с връзка до този клуб

Скок на:  
Ти не можеш да започваш нови теми
Ти не можеш да отговаряш на мнения
Ти не можеш да променяш свои мнения
Ти не можеш да изтриваш свои мнения
Ти не можеш да гласуваш в анкети

Версия на сайта 2.5 © 2002-2026 от gan ::: phpBB 2.X.XX club ©

Сайтът се хоства от SEO хостинг.