НачалоНачало СтатииСтатии КлубКлуб ИгриИгри АлбумАлбум ЦентърЦентър За да видиш своите лични съобщения първо влез в сайта с твоите име и паролаКутия РегистриранеРегистриране ВходВход

Судоку На страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  следваща
Сега в тази тема: регистрирани: няма, скрити: 0 и гости: 0
Начало на нова тема   Отговор на тема    Списък с клубове -> ASL игри за печат
Предишна тема :: Следваща тема  

Играете ли Судоку?
Да,разбира се,много ми харесва
69%
 69%  [ 149 ]
От време на време,но не е нищо особено
19%
 19%  [ 42 ]
Не,не ми допада
10%
 10%  [ 23 ]
Общо гласували : 214
Всички анкети

Автор Мнение
sladco_kotence
Фен на клуба
Фен на клуба

Пол Жена
Възраст: 34
Регистриран: 28.02.2005
ASL пари: 2
Откъде е: София
Групи: Играчи
СтатусОфлайн

Судоку 
Мнение Добавено: 05.11.2005 12:46:02
Отговор с цитат Прати на приятел връзка към това мнение
Направо се чудя как досега никой не е повдигал темата за Судоку-то.

Судоку е съкратеното име на играта. Цялото име,изписано с японски йероглифи,е "Сууджи уа докушин ни кагиру". Това означава ма английски "figures restricted within single figures". Как ли ще се преведе на български? Сигурно: "Цифрата се вписва само по веднъж".

Предполагам повечето от вас знаят как се играе тая игра,но за всеки случай: Представлява един голям квадрат,разделен на 9 малки квадрата,всеки от който разделен на още 9 (общо 81 малки квадрата).Целта е всеки ред,всяка колона и всяко тройно квадратче да съдържа числата от 1 до 9

горе
Преглед на ASL сайта на sladco_kotence Изпрати лично съобщение на sladco_kotence Изпрати писмо на sladco_kotence Skype име
bobar4e
Гърмян заек
Гърмян заек

Пол Жена
Възраст: (скрита)
Регистриран: 28.03.2005
ASL пари: 12

Играчи
СтатусОфлайн

Мнение Добавено: 05.11.2005 13:18:20
Много яка игричка!Ти знаеш,Стани,че и аз много обичам да решавам "Судоку-та"(хехе)
Естествено,твоя е привилегията да носиш титлата-"Мис Судоку".Поне аз не познавам друг човек,който да решава всеки ден по минимум две!(всеки Божи ден!)
Абе...много е яка! Засмян

горе
Преглед на ASL сайта на bobar4e Изпрати лично съобщение на bobar4e
gan
Администратор
Администратор

Пол Мъж
Регистриран: 23.08.2002
ASL пари: 1580
Откъде е: ASL
Групи: Автори, Богати, Играчи, Приятелите на marissa_cooper, Приятелите на masterpiece207, Приятелите на ramona, Супер потребители
СтатусСкрит

Мнение Добавено: 08.12.2005 20:32:05
Судоку в ASL можете да играете тук http://asl-bg.com/sudoku
горе
Преглед на ASL сайта на gan Изпрати лично съобщение на gan Посещение на сайт на този потребител извън ASL ICQ номер
bat_pa4o
Мистър Джони в Крачка
Мистър Джони в Крачка

Пол Мъж
Възраст: 47
Регистриран: 23.11.2005
ASL пари: 74
Откъде е: Стара Загора
Групи: няма
СтатусОфлайн

Мнение Добавено: 08.12.2005 22:14:56
Много интересна игра.Харесва ми.Реших да изиграя една игра в сайта,но от много бързане sladco_kotence да не ме изпревари я обърках цялат Сконфузен
горе
Преглед на ASL сайта на bat_pa4o Изпрати лично съобщение на bat_pa4o Изпрати писмо на bat_pa4o ICQ номер
sladco_kotence
Фен на клуба
Фен на клуба

Пол Жена
Възраст: 34
Регистриран: 28.02.2005
ASL пари: 2
Откъде е: София
Групи: Играчи
СтатусОфлайн

Мнение Добавено: 08.12.2005 22:18:29
А то пък май те изпревари... Радостен Да ти пусна един път една игричка? Подиграващ се

Ние май го обърнахме на състезание... което разбира се навежда на мисълта за награди... Радостен

горе
Преглед на ASL сайта на sladco_kotence Изпрати лично съобщение на sladco_kotence Изпрати писмо на sladco_kotence Skype име
bat_pa4o
Мистър Джони в Крачка
Мистър Джони в Крачка

Пол Мъж
Възраст: 47
Регистриран: 23.11.2005
ASL пари: 74
Откъде е: Стара Загора
Групи: няма
СтатусОфлайн

Мнение Добавено: 08.12.2005 22:26:23
sladco_kotence написа:
А то пък май те изпревари... Радостен

Аз затова се отказах.Май съм доста бавн и малко тъп Тъжен

горе
Преглед на ASL сайта на bat_pa4o Изпрати лично съобщение на bat_pa4o Изпрати писмо на bat_pa4o ICQ номер
gan
Администратор
Администратор

Пол Мъж
Групи: Автори, Богати, Играчи, Приятелите на marissa_cooper, Приятелите на masterpiece207, Приятелите на ramona, Супер потребители
СтатусСкрит

Мнение Добавено: 09.12.2005 11:55:04
Не ти е нужна скорост. Даже може да прекъсваш, когато пожелаеш.
Много е хитра играта. Отначало и на мен ми беше трудно, но и хванах цаката.

горе
Преглед на ASL сайта на gan Изпрати лично съобщение на gan Посещение на сайт на този потребител извън ASL ICQ номер
nofearinc
Супер активен
Супер активен

Пол Мъж

Регистриран: 05.06.2004
ASL пари: 14

СтатусОфлайн

Мнение Добавено: 09.12.2005 16:04:28
Така...

Като странен човек с математическо мислене се опитвах да си разиграя всевъзможни комбинации и попаднах на една малко по-особена поне от моя гледна точка. Чел съм, че едно судоку може да има едно единствено решение. Не зная дали се дължи на преумората от работата през седмицата или просто решението ми бяга, но се сблъсках със следната ситуация. При това решение системата ме 'изплюва' и ми дава червените отговори за грешни (в случая записах screenshot като ми оставаха 12 квадратчета и ги попълних така, както смятам за правилно, но явно системата иска да разменя всички единици в червено с четворки и обратното). Не знам дали аз недовиждам или моето решение също е вярно? Благодаря на оптимистите, които ще прегледат задачката Весел

Преглед на ASL сайта на nofearinc Изпрати лично съобщение на nofearinc Изпрати писмо на nofearinc Посещение на сайт на този потребител извън ASL ICQ номер
Bluefan
Познат потребител
Познат потребител

Пол Жена
Възраст: 31
Регистриран: 01.12.2005
ASL пари: 13
Откъде е: Ловеч
Играчи
СтатусОфлайн

Мнение Добавено: 10.12.2005 19:12:00
Искам да попитам нещо(тъй като съм малко тъпичка):Как мога да си пусна нова игра от нула точки?
горе
Преглед на ASL сайта на Bluefan Изпрати лично съобщение на Bluefan MSN Messenger
Virosss
Много активен
Много активен

Пол Мъж
Възраст: 38
Регистриран: 28.02.2004
ASL пари: 4
Откъде е: Ямбол

СтатусОфлайн

Мнение Добавено: 10.12.2005 21:05:45
Честно казано, не смятам, че е нещо особено... незнам... аз по принцип по цял ден се занимам да мисля разни неща и предпочитам да распускам с игри които не изискват, чак толкова мислене, но въпреки това фаворити в игрите са ми Куестовете и стратегиите:) Иди ме разбери:) Ако не бяха тия игри дето ги пускат по весниците и списанията с доста добри награди,можеби нямаше и да се хвана да ги решавам:)
горе
Преглед на ASL сайта на Virosss Изпрати лично съобщение на Virosss Посещение на сайт на този потребител извън ASL
gan
Администратор
Администратор

Пол Мъж
СтатусСкрит

Мнение Добавено: 11.12.2005 12:00:29
Bluefan написа:
Искам да попитам нещо(тъй като съм малко тъпичка):Как мога да си пусна нова игра от нула точки?

Няма начин. Повторният старт е с минус 200 точки.

горе
gan
Администратор
Администратор

Пол Мъж
СтатусСкрит

Мнение Добавено: 11.12.2005 18:19:12
nofearinc написа:
Така...
Не знам дали аз недовиждам или моето решение също е вярно? Благодаря на оптимистите, които ще прегледат задачката Весел

Да. Според мен си прав. Тук има грешка в условието. Трябва да се добави към началните числа още едно примерно 4.
Нееднозначното решение се вижда и от факта, че може спокойно да размениш 4 и 9 в средния регион и съответно 4 и 9 в региона вдясно и средата.
Говоря за региони (с размер 3x3) с позиция 5 и 6, ако регионите се номерират от ляво на дясно и от горе-надолу така:
123
456
789

Хайде да измислим кое число и къде да поставим за да е еднозначно нивото.

горе
gan
Администратор
Администратор

Пол Мъж
СтатусСкрит

Мнение Добавено: 11.12.2005 19:11:25
А може пък точно това с региони 5 и 6 да е жокера в тази игра.
Така като си го решил (с червените 1 и 4) по всяко време може да си размениш 4 и 9 от регион 5 и 6. Но ако размениш 1 и 4 тогава вече не може да ги размениш. И това те води до правилното решение.
Ще трябва да почета как се генерират началните числа и пак ще пиша.

горе
nofearinc
Супер активен
Супер активен

Пол Мъж

СтатусОфлайн

Мнение Добавено: 11.12.2005 19:31:41
Реших загадката с разменяне на всички четворки с единици и обратното на скрийншота... и със загуба на 480 точки Засмян За съжаление просто судокуто не е измислено правилно и могат да се получат две правилни решения. Единственият вариант е да се добави 'забележка' някъде, че правилното решение е с единици на сектори (2,3) (3,9) (5,7) (6,1) (7,2) (8,8) и съответно четворки на (2,9) (3,1) (5,2) (6,7) (7,8) (8,3), където (i,j) - i е номерът на реда, j - колоната.

Преглед на ASL сайта на nofearinc Изпрати лично съобщение на nofearinc Изпрати писмо на nofearinc Посещение на сайт на този потребител извън ASL ICQ номер
nofearinc
Супер активен
Супер активен

Пол Мъж

СтатусОфлайн

Мнение Добавено: 11.12.2005 19:33:30
Може и да се получи с разместване, но ще погледна като имам повече време.
А ако прочетеш нещо повече за генерирането, ще се радвам да го споделиш Свойнически

Покажи мнения:   
Начало на нова тема   Отговор на тема    Списък с клубове -> ASL игри  
На страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  следваща
Страница 1 от 8

Изпрати имейл до приятел с връзка до този клуб

Скок на:  
Ти не можеш да започваш нови теми
Ти не можеш да отговаряш на мнения
Ти не можеш да променяш свои мнения
Ти не можеш да изтриваш свои мнения
Ти не можеш да гласуваш в анкети

Версия на сайта 2.5 © 2002-2024 от gan ::: phpBB 2.X.XX club ©