НачалоНачало СтатииСтатии КлубКлуб ИгриИгри АлбумАлбум ЦентърЦентър За да видиш своите лични съобщения първо влез в сайта с твоите име и паролаКутия РегистриранеРегистриране ВходВход

Лицемерието днес
Сега в тази тема: регистрирани: няма, скрити: 0 и гости: 0
Начало на нова тема   Отговор на тема    Списък с клубове -> Литература за печат
Предишна тема :: Следваща тема  
Автор Мнение
stereophonix
Кибик
Кибик

Пол Жена
Възраст: 38
Регистриран: 05.08.2004
ASL пари: 5
Откъде е: Ruse
Играчи
СтатусОфлайн

Лицемерието днес 
Мнение Добавено: 27.01.2005 22:23:55
Отговор с цитат Прати на приятел връзка към това мнение
Здаревейте! На училище учим "Тартюф" и утре ще правим дискусия на тема "Лицемепието днес" , и аз трябва да бъда активна че ми трябва оценка. Та да ви питам за вашето мнение.
Доверчивостта - положително качество ли е? Вродена или изградена човешка позиция? Синоним ли е на НАИВНОСТ? Маската нужна ли е на човека в общуването със света? А многото маски? Какво е вашето предложение за демаскирането на лицемера?
Мисля, че това е тема по която може много неща да се кажат.. Много ще сам ви благодарна ако си кажете мнението по вапроса. (: Мерси предварително!!!

П. С. Съжелявам ако не е тук мястото на темата.. но просто не видях къде другаде да я пусна!

горе
Преглед на ASL сайта на stereophonix Изпрати лично съобщение на stereophonix
Beatriche
Гърмян заек
Гърмян заек

Пол Жена
Възраст: 41
Регистриран: 05.11.2002
ASL пари: 20
Откъде е: Аксаково
Играчи
СтатусОфлайн

Привет 
Мнение Добавено: 28.01.2005 19:52:06
Здравей клубарче! Добре дошло да си! Весел

Мястото на темичка е точно тук, щом има общо с "Тартюф". А каква е идеята на литературата? Да донесе някакво много съществено послание на своите читатели. Весел

Доверчивостта по принцип е хубаво нещо, според мен. Аз се доверявам на хората, докато не ме излъжат. И понеже не веднъж съм го правила и са ме лъгали, се опитвам вече да бъда по-предпазлива. Има различни хора в днешно време - на някой можеш да разчиташ, на други не бива да казваш много неща за себе си. С времето се учиш как да разпознаваш едните и другите. При всички случаи, обаче, не е хубаво да засипваш човек, с когото скоро си се запознала, с мнителност. Това е най-малкото обидно (по мое мнение). Особено когато не ти е дал повод да се съмняваш в думите или действията му.

Мисля, че е вродена човешка позиция. В началото всички се доверяваме, докато не ни разочароват. Така се градят и щитовете. Ето ти един много елементарен, доста разпространен пример - детето не вярва, че котлонът пари, докато само не го пипне и не усети жегичка по пръстчетата си. Тогава вече знае, че там не се пипа. Та мисля, че същото е и с доверието. Може би не напразно хората казват, че едно дете може да бъде подлъгано и с бонбон. Точно заради тази доверчивост - за него действителността е такава, каквато я вижда. То не подозира, че човекът, който му предлага бонбон може да поиска какво ли не ...

Мисля, че маската е необходима! За да предпазва човека от това, което околните могат да му причинят.

raparka_bez_namornik
Гърмян заек
Гърмян заек

Пол Жена
Възраст: (скрита)
Регистриран: 21.03.2004
ASL пари: 172

СтатусОфлайн

Мнение Добавено: 28.01.2005 23:15:27
доверчивостта е нож с две остриета. Наистина никоога не можеш да бъдеш сигурен дали човека срещу теб зад милата си усмивка не се опитва да те изненада неприятно. Но като се замислиш точно чрез доверчивостта можеш да си намериш добри и истински приятели. Например наскоро станах супер близка с една девойка,с която на пръв поглед аз никога не бих общувала за някакви по-лични теми. Но на скоро се оказа че за разлика от много мои "приятели" тя е искрен човек на място!

За да получим трябва първо да даваме, а не е ли доверието едно от най-ценните неща които можем да дадем?

Маската и лицемерието в наши дни са нещо нормално. Макар и да звучи доста песимистично е така. На всеки от нас поне 1 се е налагало да бъде лицемерен спрямо друг индивид или проблем дори

горе
Преглед на ASL сайта на raparka_bez_namornik Изпрати лично съобщение на raparka_bez_namornik
Denichka111
Слабо активен
Слабо активен

Пол Жена
Възраст: 39
Регистриран: 30.11.2005
ASL пари: 119
Откъде е: Враца:>
Играчи
СтатусОфлайн

Мнение Добавено: 01.12.2005 08:33:46
Отдавна съм чела "Тартюф" но пък мога дяа сикажа мнението по въпроса...Доверието ни е заложено..както и много други неща... за да се развие както трябва ...е необхопдимо време...време за да се научиш, че не на всеки може да се довериш...пък и доверието трябва да се печели....за да имаш доверие на някой не трябва ли първо да разбереш дали той го заслужава...не казвам че винаги може да си сигурен в в преценката за другия..но все пак трябва да све опита, защото, ако пък нямаме доверие на никой....ще се затворим в себеси, ще си изградим свой собстввен свят(което не е зле да имаш но да знаеш че трябва ии да си в реалния, колкото и не перфектен да е той)...За лицемерието...ами нто ни е необходимо...обргадени сме от толкова много неискренни хора, че ако не бяхме лицемерни понемалко...щеше да ни е много трудно....да живеем...всеки малкоили много е лицемер, за да не обиди приятел...за да извлече някаква полза от това...споменах приятеля защото на мен ми се е случвало...и предпочитам да съм била лицемерна отколкото да икажа истината,...защото е можело и без това...Всеки носи маска...всеки...не е възможно да си искрен с всички и да си отктрит към всеки...пък и ако беше така щеше да е безсмислено да опознаваме хората около нас...когато има загадка...е интересно...разнообразява ежедневието ни...и без това не е толкова пъстро...

Покажи мнения:   
Начало на нова тема   Отговор на тема    Списък с клубове -> Литература  
Страница 1 от 1

Изпрати имейл до приятел с връзка до този клуб

Скок на:  
Ти не можеш да започваш нови теми
Ти не можеш да отговаряш на мнения
Ти не можеш да променяш свои мнения
Ти не можеш да изтриваш свои мнения
Ти не можеш да гласуваш в анкети

Версия на сайта 2.5 © 2002-2026 от gan ::: phpBB 2.X.XX club ©

Сайтът се хоства от SEO хостинг.