|
Предишна тема :: Следваща тема |
| Автор |
Мнение |
Мимикрия
Гуспойца ASL

Регистриран: 28.09.2002
ASL пари: 313
Откъде е: Варна
Групи: Играчи
Статус
|
Виртуални книжарници
Добавено: 04.03.2004 15:00:31
|
|
Почти всеки ден посещавам сайтовете им, търсейки нови заглавия, информация за дадена книга и автор, критика, преглеждам класациите (разбира се, досадният Паулу Куелю е бетониран!)...
Исках да попитам - използвате ли услугите им и предпочитате ли този начин за набавяне на определено четиво?
Българските електронни книжарници са няколко, всяка от които предлага различни условия за закупуване и доставка.
Засега съм се спряла на www.bgbook.dir.bg - "Спестявате до 25% с покупката си (повечето цени са с 10% отстъпка). Срещу сумата от 0.65 лв. ние ще Ви изпратим книгите в която и точка да се намирате в България, независимо от това колко книги сте поръчали. Ако живеете в София, Пловдив и Варна, стойността на книгите и доставката се заплащат на приносителя. За останалите градове заплащането се осъществява чрез пощенски запис или банков превод".
Условията звучат приемливо, даже прекалено, но по чисто нашенски маниер си мисля, че "все някъде трябва да има уловка". Вие как смятате? Доверявате ли се на услугите на online - книгопродавците или предпочитате да обхождате стилажите на близката книжарница?
|
|
|
| горе |
|
 |
^_tweety_^
Мис Потайност

Регистриран: 07.10.2002
ASL пари: 6
Откъде е: Бургас
Групи: няма
Статус
|
Добавено: 04.03.2004 16:21:32
|
|
Няма нищо по-хубаво от това да се мушнеш в книжарницата и с часове да зяпаш рафтовете. Ако вляза с пари в книжарница излизам без пукната ститинка и с голям куп книжки =) Не обичам електронните кнежарници... Нещо така и не мога да ги сдъвча, а какво остава да ги преглътна... =)
|
______________________________ .:Дари надежда на едно малко ангелче! Нека заедно спасим детенце:.
 |
|
| горе |
|
 |
Мимикрия
Гуспойца ASL

Статус
|
Добавено: 04.03.2004 17:30:10
|
|
Е, даа, вие си имате Хеликон!
Всичките ми книжки на Т. Пратчет са от там. :-)
Във Варна хубавите книжарници са малко, бройките от всяко издание са съвсем ограничени (хората не купуват книги) и предимно зареждат с литература от типа: "Как да станеш страхотен любовник" и "Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния продължава"! Вълнуващо.
От няколко месеца издирвам в "Очакване на Годо", излязла на пазара в началото на миналата година, но мисията - невъзможна. Няма да го дочакам явно. :))
Оnline книжарниците си имат предимства - можеш да си поръчаш всичко и след 2 дена ще ти бъде доставено. Разбира се, и сред тях има кожодери, но гореописаните условия звучат по- изгодно, отколкото ако дълдисаш в Пингвините, да речем. Особено ако поръчката е голяма.
Някой ден... като се опарича, а може и преди това даже, може би ще извикам куриера с книгите, но все още умувам. :))) Какво пък - почти като доставката на пици. 
|
|
|
| горе |
|
 |
^_tweety_^
Мис Потайност

Регистриран: 07.10.2002
ASL пари: 6
Откъде е: Бургас
Групи: няма
Статус
|
Добавено: 04.03.2004 21:34:42
|
|
Ако мога - да помогна с нещо? Ти сама казваш - тук си имаме Хеликон-а... Ама не само ... При добро желание издирвам каквото ми трябва ... Още повече, че аз не търся само в Бургас... Приятелят ми е от Слевен и аз всяка седмица си ходя до там... 
|
______________________________ .:Дари надежда на едно малко ангелче! Нека заедно спасим детенце:.
 |
|
| горе |
|
 |
феникс
Модератор

ASL пари: 2887
Групи: Богати, Играчи
Статус
|
Добавено: 04.03.2004 21:48:11
|
|
Не съм ползвала услугите на виртуална книжарница.
Обичам да се ровя с часове из рафтовете и да си избирам книги. Един бегъл поглед, може да даде богата информация за книгата. Не мислите ли?
Много обичам "Синия пазар" във Варна - море от книги! А ако се улучи някой продавач, който си е изчел "стоката", значи си ударил шестицата от тотото!
Освен това, винаги можеш да си потърсиш книги - втора ръка и даже да си поръчаш някои заглавия. Ако късмета ти работи, на другия ден ги имаш!
Маняк съм на тема книги и харча много за тях, но не мисля, че греша! 
|
______________________________ Продължавам да се удивлявам. Това е единственото, заради което си струва да се живее!
 |
|
| горе |
|
 |
Мимикрия
Гуспойца ASL

Статус
|
Добавено: 04.03.2004 23:04:45
|
|
Прави впечатление, че голяма част от изданията са безобразни - зле оформени меки корици, страниците са от вестникарска хартия и след месец вече са пожълтели, преводите накуцват... А същевременно книгите далеч не са евтини, средна цена - 10лв. Направих сметка, че харча около 80 лева на месец само за книги.
Купувам предимно от "Параграф 22". Постепенно се сприятелихме с продавачките, препоръчваме си книги, обсъждаме ги с характерния злъчен тон, разменяме... Чудесно си прекарваме! :)
Даже днес си купих "Заеко, бягай".
Вие какво четете сега? :)
|
|
|
| горе |
|
 |
ne6to_hubavo
Фен на клуба

Регистриран: 23.07.2003
ASL пари: 63
Откъде е: Ferrara
Статус
|
А защо не?
Добавено: 05.03.2004 13:22:49
|
|
Честно да ви кажа още не съм поръчвала книга или какъвто и да е продукт on-line, но ако се замислите в чужбина това е практика. Светът се развива и мисля, че и предлаганите услуги трябва да се развиват. Дори наскоро бях на един семинар в София именно по този въпрос "Интернет технологиите в туризма", а и не само в туризма въобще като цяло.
Дори наскоро един познат си поръча цифров фотоапарат on-line вярно трябваше да почака докато дойде пратката, но го купи доста изгодно и ако не се лъжа спести около 500 лв. И това е самата истина.
А що се отнася до въпроса каква книга чета сега. Ами не за всеки ще е интересна, но това е въпрос на виждане. Книгата се казва Dreamweaver 3
|
______________________________ Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него! Буда |
|
| горе |
|
 |
Мимикрия
Гуспойца ASL

Статус
|
Уроци по маркетинг :)
Добавено: 05.03.2004 14:15:51
|
|
| ne6to_hubavo написа: | | Честно да ви кажа още не съм поръчвала книга или какъвто и да е продукт on-line, но ако се замислите в чужбина това е практика. |
Така е, защото начинът им на живот е изцяло роботизиран и социалните им контакти се свеждат до неделно пазаруване в Mall- овете. Ако можеха, щяха да си пломбират и зъбите в Интернет.
А интересът към тези E-книжарници действително никак не е малък, но клиентите, прибягващи до услугите им, са предимно българи-емигранти, които грабят наред! :)
500 лева?! Откъде се получава тази процентна разлика?
|
|
|
| горе |
|
 |
Таралеж
Супер активен

Регистриран: 08.11.2002
ASL пари: 57
Откъде е: София
Статус
|
Добавено: 05.03.2004 20:57:35
|
|
Да книжарниците работят. Не мисля че има проблем с използването. Въпреки че от една не ми пристигна пратката (bqh kazal `e искам след 3 седмици и мисля че седи забравена няъде)
|
______________________________ if it ain't broke, don't fix it |
|
| горе |
|
 |
усмивка
Много активен

Регистриран: 22.03.2004
ASL пари: 225
Статус
|
Добавено: 25.03.2004 23:24:04
|
|
Книжарниците on-line наистина са удобни, когато нямаш достъп до голям пазар за книги. Аз живея в малък град с една малка книжарница, в която няма нищо особено. Но затова пък има библиотека и там обичам да се ровя. Намирам, че е доста интересно да разглеждаш различните книги, докато си избереш една. Да си призная, досега ме беше срам да купувам много книги, заради обкръжението ми Но като прочетох написаното тук се осъзнах, така че Благодаря ви 
|
|
|
| горе |
|
 |
Димов
посетител
|
Добавено: 07.08.2004 14:29:29
|
|
Да , използвам виртуалните книжарници , в момента имам една порüчa на един самоучител за 20.00 лв от books.bg.
|
|
|
| горе |
|
 |
Катеринка
Много активен

Регистриран: 10.08.2004
ASL пари: 56
Откъде е: София
Статус
|
Добавено: 12.08.2004 12:57:52
|
|
Аз предпочитам истинската книжарница, не само заради допира с книгите, но и обстановката е по-друга. Някак си по-уважително ми се струва...но осъзнавам чудесно, че това е, не само остаряло и излишно сантиментално, но и ужасно непрактично.
Имам огромното щастие да живея доста близо до площад Славейков и по-голямата част от неспециализираната литература в къщи е от там, но Мимикрия е абсолютно прав. Не само, че пазарът е залят с изключително некачествено направени книги, но е всеки втори, дето поназнайва някакъв чужд език се хванал преводи да прави. Абе, хора осъзнайте се! То това е като да почнеш писмото с Еxpensive Merry.
|
|
|
| горе |
|
 |
Павлита
Изключително активен

Регистриран: 26.10.2004
ASL пари: 168
Играчи
Статус
|
Добавено: 28.10.2004 12:12:24
|
|
Има книги, които много искам да си купя се предлагат само в интернет. В този случай използвам он-лайн услугата. Купувала съм си книги от books.bg. Въпреки че предпочитам реалните книжарници, във Варна особено симпатични са ми "Параграф 22" и "Буквите", не мога да отрека, че виртуалните са много удобни. Одобравам ги.
|
|
|
| горе |
|
 |
X-TIME
Супер активен

Регистриран: 29.11.2002
ASL пари: 0
Откъде е: Русе-София/вкл. и ЖП линията,да живее БДЖ!/
Статус
|
Добавено: 28.10.2004 13:34:44
|
|
Пазарувам си редовно от нета,но не от този сайт,а от pe-bg.com - сайта на книжарница "Пингвините".Коректни са,няма никакви "уловки".
|
|
|
| горе |
|
 |
Павлита
Изключително активен

Регистриран: 26.10.2004
ASL пари: 168
Играчи
Статус
|
Добавено: 12.12.2004 17:40:44
|
|
Как ви се струва идеята за виртуална книжарница, която предлага само българска литература - от класиците до съвременните автори? Идеята на тази книжарница е да освободи българските книги от конкуренцията на световната литература, за да могат повече читатели да достигнат до тях.
Такава книжарница вече съществува в сайта Буквите, макар и да не е разработена все още докрай. В скоро време ще бъде завършена.
|
|
|
| горе |
|
 |
|