НачалоНачало СтатииСтатии КлубКлуб ИгриИгри АлбумАлбум ЦентърЦентър За да видиш своите лични съобщения първо влез в сайта с твоите име и паролаКутия РегистриранеРегистриране ВходВход
 
Някога питали ли сте се ЗАЩО?
Сега в тази тема: регистрирани: няма, скрити: 0 и гости: 0
Начало на нова тема   Отговор на тема    Списък с клубове -> Твоето творчество за печат
Предишна тема :: Следваща тема  
Автор Мнение
Dimoff
Слабо активен
Слабо активен


Пол неопределен

Регистриран: 28.08.2008
Мнения: 1
ASL пари: 50


СтатусОфлайн

Някога питали ли сте се ЗАЩО? 
Мнение Добавено: 28.08.2008 23:39:28
Отговор с цитат Прати на приятел връзка към това мнение
Някога питали ли сте се ЗАЩО?

- Защо на баничките, които ядем, пише „със сирене”, а съдържат извара? Нима продавачите са толкова умни, а ние толкова тъпи? Какво става с „контролът на качеството” ?
- Защо кренвиршите, които ядем, съдържат кокали, а на опаковката залъгващо е написано „месо”? Нима не заслужаваме да знаем, че ядем кости, а понякога пера и нокти? Какво става с „контролът на качеството” ?
- Защо правителството ни няма пари да увеличи заплатите на стачкуващите, а остават милиарди „бюджетен излишък” ?
- Защо „ЕС финансира българската мафия“, както разкрива доклад от Брюксел? С това заглавие, британският вестник Daily Telegraph, публикува данни от „изобличаващия доклад на ЕК, който критикува остро България за администрацията на субсидиите от ЕС, които се плячкосват от служебни лица, работещи ръка за ръка с мафията“.
- Защо на нас, българите, не ни пука, че буквално „изнасилват” трудът ни, че един ходи да си прави прическа до Франция, а друг копае на нивата, за да се нахрани?
- Защо през целият си живот се опитваме да се правим на различни, „уникални”, а не приемем истината, че всички сме едно и също, преминало през различен житейски път и личностно оформяне ?
- Защо жените губят половината си живот, опитвайки се да достигнат до физическия си „идеал”- нещо напълно невъзможно, тъй като с нарастването на красотата и критериите растат ?
- Защо по цял ден приказваме безсмислици и гледаме тъпи бози и сапунки? Защо не разбираме, че тези бози и сапунки ни поднасят неверни,тъпи,клиширани мотиви за „живот”, „щастие”, „красота” , „ценно” и „неценно”? Не разбираме,че животът не е каквото тези филми ни представят . Че това нещо „сродна половинка”, „любов на живота ми” не е реално съществуващо, а етикет, наложен ни от мас-медиите, за да ограничат ръста на популацията? Човек няма една „сродна половинка” , защото той е социално същество, той може да обича много хора, стига да отдели времето, да опознае ближният.
Не разбираме, че „цивилизацията” ни отдалечава постепенно един от друг и ни слага в някаква тясна социална рамка, разделяща ни на етикети – беден, богат, глупав, умен, красив, грозен, футболист, шахматист, задръстен, отворен.
Не разбираме, че всички сме били едни и същи и после, благодарение на личните си преживявания и опит, един е станал – футболист, друг продавач, а трети – правист?
Не разбираме, че лъжата, говоренето зад гърба и омразата са всъщност не нещо лошо, защото всички сме добри в съзнанието ни, а признак на депресия, несигурност, срам, обърканост.
НАПРОТИВ – ние се стремим да мразим, стремим се да „бием” и да се самоизтъкваме, за да докажем пред самите нас, че сме повече от другия, a не осъзнаваме, че всеки има някакви качества, че никой не е по-добър във всичко, никой не е идеален. Мразим се, бием се, разделяме се на „класи”, живеем в тесни междуличностни отношения, разделени от „класите”, които са толкова абстракни, колкото съществуването на Бог. Но не се притеснявайте, на политиците това им е изгодно. Отдалечаваме се един от друг, чувстваме се малки и ненужни, страхливи пацулчета, които нямат силата дори да станат и да кажат „г-н Премиер, Вие сте ПЕДЕРАСТ” или да му пръснат кухия череп.
- Защо продължаваме да следваме тези етикети и да си мислим, че е „готино” да не ходиш на даскало, да изкарваш само двойки и през целият си живот да не си прочел една книга ? Защо си мислим,че е готино да си тъп и на това отгоре да се правиш на още по-тъп отколкото си? Не сме ли ние, едни тъпи малки конформистчета, които правят, това , което „масата” идиоти прави?
Масово показват по телевизията „модни дрехи” , „модна музика” , „модни филми” и никой не иска да каже „Аз не харесвам тези парцали”, „ К’ва е тая музика, някакви мангали или курвички ми бучат на главата?”.
- Защо циганите могат да не си плащат сметките с години, а ние – не ?
- Защо малките знаят за свирки, анални извращения и се ебат по дискотеките наляво-надясно, а не знаят кой е Ботев? Това ли е модерно у нас?
- Защо пъпчасали, сополиви момиченца с интелект на листна въшка, ходят полу-голи и ми разправят, че аз съм бил зле?
- Защо не ни пука, че „законът за конфликт на интересите” не се приема, че в училищата ни се развиват частни фирми и в „държавното здание” работи цялото семейство на местния директор.
Пример – …
- Защо тъпото копеле Г… Г… може да направи частен, платен фитнес в училището, фирма за супи „Санто Д’Ор” в бившия стол, да назначи синът на жена си, жена си, да уволнява хора, които не пишат „6” на сополивия му малък син, учещ там?
Въпросите продължават вечно, за разлика от отговорите, но защо ли?

Защото сме задръстени конформисти, които разбираме живота, единствено от това, което идва от екрана и останалите мас-медии. Защото не сме склонни да приемем, че няма нужда от преструвки, индивидуалностти и надутост. Защото не можем да приемем, че ние сме всичко, което съществува и всичко, което съществува е около нас. Че всеки от нас е направен от една и съща материя, че всичко идва от нищото и всичко става нищо.
1. “Чалга култура, пари, жени и секс, всички мислят за това и им стига”
Някога запитвали ли сте се защо живеем в едно общество, чиито нрави, възгледи и мироглед са обърнати с краката нагоре? Аз съм, но така и не мога да намеря отговора на ЗАЩО!

горе
Преглед на ASL сайта на Dimoff Изпрати лично съобщение на Dimoff
viv28
Мис Мери Джейн
Мис Мери Джейн


Пол Жена
Възраст: 44
Регистриран: 04.04.2005
Мнения: 4535
ASL пари: 6
Откъде е: Пловдив
Групи: Модератори
СтатусОфлайн

 
Мнение Добавено: 30.08.2008 21:16:59
Отговор с цитат Прати на приятел връзка към това мнение
Напомням ви, че клуба е за лично творчество. Тук текстовете се коментират от гледна точка на художествена стойност, а не се обсъждат социалните болежки на обществото и държавата ни.

______________________________

За добрият човек не е нужно да има добри закони, за да се държи добре!
горе
Преглед на ASL сайта на viv28 Изпрати лично съобщение на viv28 Изпрати писмо на viv28 ICQ номер Skype име
Покажи мнения:   
Начало на нова тема   Отговор на тема    Списък с клубове -> Твоето творчество  
Страница 1 от 1

Изпрати имейл до приятел с връзка до този клуб


Скок на:  
Ти не можеш да започваш нови теми
Ти не можеш да отговаряш на мнения
Ти не можеш да променяш свои мнения
Ти не можеш да изтриваш свои мнения
Ти не можеш да гласуваш в анкети 


 
Версия на сайта 2.5 © 2002-2020 от gan ::: phpBB 2.X.XX club ©

Сайтът се хоства от SEO хостинг.
Сайтът е оптимизиран от гугъл оптимизация - лесно откриване на вашия сайт