|
Предишна тема :: Следваща тема |
| Автор |
Мнение |
феникс
Модератор

ASL пари: 2887
Откъде е: Варна
Групи: Богати, Играчи
Статус
|
Вирус по abv.bg
Добавено: 09.03.2004 22:45:29
|
|
Ако сте получили писмо от някой от следните адреси:
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
Със заглавие подобно на "Re: E-mail account disabling warning."
не опитвайте да записвате и отваряте прикачения файл.
Тези писма се изпращат от компютър заразен с вируса "W32.Beagle@mm" и не се изпращат от поща АБВ.
Това не е вирус, които се разпространява чрез уеб-базирани пощи като АБВ, а чрез мейл клиент от типа на Outlook Express.
Поща АБВ предприе всички необходими мерки за предпазване на своите потребители и подобни писма вече не се доставят в кутиите на нашите потребители.
Съветваме Ви да изтриете тези писма и да обновите антивирусната програма, която използвате.
Забележка: Това е препечатка от abv.bg
|
______________________________ Продължавам да се удивлявам. Това е единственото, заради което си струва да се живее!
 |
|
| горе |
|
 |
gan
Администратор

Регистриран: 23.08.2002
ASL пари: 1580
Откъде е: ASL
Групи: Автори, Богати, Играчи, Приятелите на marissa_cooper, Приятелите на masterpiece207, Приятелите на ramona, Супер потребители
Статус
|
Добавено: 09.03.2004 23:22:40
|
|
Хе хе (Тъкмо реших, че си от abv.bg)
Горното е малко смешно...
Всеки използващ Интернет трябва да има минимални интернет познания и култура и да спазва определен Нетикет.
Според мен елементарните познанията за уеб пощите включват:
1. Пролучиш ли писмо с прикачен файл дори от твой познат - НЕЗАБАВНО ГО ИЗТРИЙ!
E- mail вирусите могат да променят email хедърите както си искат. С други думи в полето From: може да пише, че писмото ти го праща Папата :) Освен това вируса, колекционира произволни, съществуващи email адреси и се самоизпраща от тяхно име. Точно такъв е случая с abv.bg. Следователно да се твърди че вируса използва специално техните email-и е смешно и ми мирише на ниска компетенция. Аз също получих писмо с вирус от [email protected], но не съм тръгнал да тревожа потребителите си с това и да създавам паника.
Може да направиш изключение и да запишеш прикачения файл, ако чакаш писмото след предварителна уговорка примерно по ICQ.
2. Ако използваш уеб поща, единствения начин да се заразиш е като свалиш прикачения файл на твоя компютър (със SaveAs) и след това го стартираш. Но дори тогава, ако имаш инсталирана антивирусна програма и вирусът не е съвсем нов - няма опастност.
3. Добре направинете уеб пощи (например вечна поща на Орбител) имат вграден антивирусен софтуер непозволяващ на писма с вируси изобщо да влязат в пощенската кутия. Така, че abv.bg малко късно са се сетили при положение, че от толкова време се занимават единственно с това (ооо да забравих че се направиха пощата шарена - голям праз!)
4. Писачите на вируси използват хитроумни способи да те накарат да се изкушиш да отвориш прикачения файл (това е единственият им шанс), като твърдят, че файла съдържа:
- невероятна оферта или някакъв подарък, или нещо безплатно
- снимки на известни личности (може и голи снимки :)
- твоята парола, която те са научили или някакви други твои лични данни
- антивирусен софтуер, твърдят, че са разбрали, че имаш вирус и трябва да стартираш изпратения до теб антивирусен софтуер - всъщност вируса е самия изпратен файл.
- софтуер против следене, твърдят че някой те шпионира (може и FBI) и трябва да стартираш изпратената до теб програма - всъщност вируса е самия изпратен файл.
- има и други, когато се сетя ще ги допиша.
Това което написах тук трябва да може да се прочете във всяка българска уеб поща.
Необходимо е хората да се образоват. Незнанието предизвиква страх и още по-голямо разпространение на вирусите.
(В момента работя по въпроса и ASL да си има уеб поща с антивирусен софтуер.
Целта е писмото с прикачен вирус изобщо да не влиза в пощенската кутия.)
|
______________________________ SELECT * FROM Life
гугъл оптимизиране - лесно откриване на вашия сайт |
|
| горе |
|
 |
gan
Администратор

Групи: Автори, Богати, Играчи, Приятелите на marissa_cooper, Приятелите на masterpiece207, Приятелите на ramona, Супер потребители
Статус
|
Добавено: 23.04.2004 12:32:37
|
|
Получих оплакване от X с e-mail *********@abv.bg, че е получил вирус от ASL.
(името и e-mail-а са скрити от мен. gan)
Ето писмото:
| Цитат: | W32.Beagle@mm!zip is a detection for password-protected .zip files, which are sent as attachments in the W32.Beagle family of mass-mailing worms.
-------- Оригинално писмо --------
От: *****@asl-bg.com
Относно: ^_^ meay-meay!
До: *********@abv.bg
Изпратено на: Четвъвтък, 2004, Април 22 10:23:53 EEST
----------------------------------
Looking forward for a response :P
password for archive: ******
|
За какво става въпрос всъщност.
Това е писмо съдържащо вирус, изпратено до e-mail-а на някой потребител на ASL.
След заразяване на компютъра на този потребител, вирусът-червей се е саморазпратил до всичките му познати като в полето До и полето От е поставил случайни e-mail адреси от адресната му книга. По този начин познатите на ASL потребителя сред които е и X са получили писма от него, но полето От е променено. Затова X си мисли, че ASL му е пратил e-mail.
ASL НИКОГА не изпраща вируси! Още повече пък смешни email вируси писани за операционната система Windows. Просто е невъзможно да стане.
Ако нещо не е ясно питайте. Крайно време е да схванете как точно се извършва заразяването с email вирус и да не отваряте писма с прикачени файлове!!!
|
|
| горе |
|
 |
някой
посетител
|
Казваш да питаме...
Добавено: 02.05.2004 18:48:25
|
|
Казваш да питаме и аз веднага се възползвам от това.
Споменаваш, че се очаква да има web базирана поща.
А някаква оринтировъчна дата няма ли да дадеш?
|
|
|
| горе |
|
 |
някой
посетител
|
Извинявам се за въпроса
Добавено: 03.05.2004 13:50:52
|
|
Отдавна не съм бил тук и не знаех че в магазина се предлага услугата за електронна поща.
Но искам да попитам нещо свързано с host-инга. Подържа ли се php и MySQL?
|
|
|
| горе |
|
 |
gan
Администратор

Статус
|
Добавено: 03.05.2004 15:41:46
|
|
Отговарям на двата въпроса.
Има уеб поща отдавна, но все още е в тестов вариант.
Опитвам се да пусна анти-вирус и анти-спам защита. (засега неуспешно :( )
ASL няма да има за цел да се мери с пощи като abv.bg или mail.bg (които правят само това)
ASL поща ще бъде съвсем скромна, но все пак ми се иска да е качествена и с много възможности, затова не бързам. Освен това все още няма достатъчно ресурс да се обслужват потребителски пощи (и спама към тях) :)
Сега ASL хоства само статични сайтове.
|
|
| горе |
|
 |
Иван 96
Супер активен

Регистриран: 20.10.2006
ASL пари: 17
Откъде е: Бургас
Статус
|
Добавено: 15.11.2006 12:19:53
|
|
Ако си получил писмо от непознат, враг, или човек с който много сериозно сте се скарали, НЕ ГО ОТВАРЯЙ! Изтрий го веднага и забрани на този човек да ти праща писма!!!
|
______________________________ Човек не реже клона, на който седи - той реже клона на който вече е седял! |
|
| горе |
|
 |
lovely_D
Клуб маниак

Регистриран: 22.07.2006
ASL пари: 113
Откъде е: Видин
Групи: Богати, Играчи, Приятелите на marissa_cooper, Приятелите на niki_botec, Приятелите на ramona, Приятелите на Ашли_4, Приятелите на зорничка):
Статус
|
Добавено: 08.07.2007 11:24:15
|
|
| gan написа: | Хе хе (Тъкмо реших, че си от abv.bg)
Горното е малко смешно...
Всеки използващ Интернет трябва да има минимални интернет познания и култура и да спазва определен Нетикет.
Според мен елементарните познанията за уеб пощите включват:
1. [b]Пролучиш ли писмо с прикачен файл дори от твой ... |
Еее! Как да изтрия писмото бе? Я си представи например да не си виждал някой цула година и той да ти прати негова снимка, а ти понеже си мислиш че е вирус, да изтриеш писмото и да не вмидиш снимката! На мен много пъти ми пращат снимки. А всеки път ли да ги трия!?
|
|
|
| горе |
|
 |
MasterCop
Мистър Таен агент

Регистриран: 08.09.2004
ASL пари: 94
Откъде е: 42° 26' N, 25° 39' E
Групи: Богати, Играчи, Модератори