НачалоНачало СтатииСтатии КлубКлуб ИгриИгри АлбумАлбум ЦентърЦентър За да видиш своите лични съобщения първо влез в сайта с твоите име и паролаКутия РегистриранеРегистриране ВходВход
 
Страница 1 от 2 На страница 1, 2  следваща 
Отговори
Проблеми при регистрацията или влизането в сайта (логване)
Защо не мога да вляза в сайта?
Защо изобщо трябва да се регистрирам?
Автоматичен вход в сайта.
Не казвай своята парола на никой!
Някой ми е сменил паролата.
Защо понякога сайта ме "изхвърля"?
Забравих си паролата!
Как мога да направя така, че потребителското ми име да не се вижда в списъка с активните потребители?
Защо въвеждането на валиден email адрес е задължително за всички регистрирани?
Правила за участие в сайта.

Профил
Какво е Профил?
Времето и часът, които се показват, не са правилни!
Промених часовата зона, но времето все пак е грешно!
Как може да се сложи картинка под потребителското ми име във клуба?
Как да променя своя ранг?
Когато искам да изпратя e-mail на някого чрез клуба ми излиза страница за регистрация?

Клуб
Какво е Клуб?
Какво е личен Клуб?
Как мога да отговоря?
Как мога да започна нова тема?
Как мога да изтрия или да редактирам мнение?
Как мога да си добавя подпис?
Как да създам анкета?
Как да редактирам или изтривам анкета?
Защо не мога да вляза в някой клуб?
Защо не мога да гласувам в анкета?

Форматиране текста на мнението
Какво е BBCode?
Мога ли да използвам HTML?
Какво са емотиконите?
Мога ли да използвам картинки в мнението си?
Какво е Известие?
Какво е Важна тема?
Какво е Заключена тема?

Потребителски права и Групи
Какво е Администратор?
Как мога да стана Администратор?
Какво е Модератор?
Как мога да стана Модератор?
Какво е Автор?
Как мога да стана Автор?
Какво са Потребителските групи?
Как мога да участвам в Потребителска група?
Как да създам лична група?
Наказани потребители

Кутия
Какво е Кутия?
Как да използвам Кутия?
Как да изпратя Лично съобщение?
Не мога да изпратя Лично съобщение!
Мога ли да изпратя Лично съобщение на някой който не е в момента в клуба?
Получавам твърде много нежелани лични съобщения!
Получавам нежелана поща в пощата си от някой в този клуб!

Търсене
Търсене на потребители
Търсене на статии
Търсене в клубовете по дума
Търсене в клубовете по време
Търсене в клубовете по специални критерии
Търсене в Интернет по дума

Албум
Какво е Албум?
Как да разгледам публичните снимки?
Как да разгледам личните снимки?
Как да кача снимка в Албум?
Как се оценяват и коментират снимки в Албум?
Как да изпратя картичка от Албум?

Статии
Какво са Статии?
Как да разгледам статиите?
Как да стана Автор?
Как да пиша статии?

Връзки
Какво е Връзки?
Как да добавя връзка?
Кой може да добавя връзка?

Център
Какво е Център?
Списък с приятели
Списък с досадници
Темите които следиш за отговор
Твоите избрани категории
Изпращане на SMS

Календар
Какво е Календар?
Как да добавя събитие?

 

Страница 1 от 2 На страница 1, 2  следваща 

Проблеми при регистрацията или влизането в сайта (логване)
Защо не мога да вляза в сайта?
Възможни причини и решения:
 • Не си регистриран.
  Трябва да си регистриран потребител за да влезеш в сайта :) Ако още не си се регистрирал досега, може да го направиш като натиснеш Регистриране.
 • Пишеш грешно потребителско име или парола.
  Ако си регистриран и не ти е забранен достъпът все още може да пробваш отново, проверявайки внимателно дали пишеш правилно потребителското си име и паролата. Дори можеш да провериш няколко пъти. Обикновенно това е най-често срещания проблем. Например ти е включен клавиша [CapsLock] или пишеш паролата си на някакъв друг език. Имай предвид че имат значение малки и големи букви. Трябва да си напишеш името и паролата точно както когато си се регистрирал.
 • Блокиран профил.
  Друга възможна причина е твоят профил да е временно блокиран. Ако няколко пъти подред се сбърка паролата, то профила се блокира за известно време и ще получиш уведомително писмо на твоя e-mail адрес. Така се премахва опасността някой хакер да налучка паролата ти след многобройни опити. В такъв случай изчакай няколко часа и опитай отново.
 • Грешен e-mail адрес.
  Ако при регистриране си написал грешен e-mail адрес няма да можеш да влезеш, защото твоя потребителски профил ще бъде изтрит. Натисни Проблем с влизането, за да видиш дали твоето потребителско име е изтрито. Ако вече е изтрито може да си регистрираш отново с него, като този път напишеш правилно твоят e-mail адрес.
 • Забранен ти е достъпа.
  Възможно е да не може да влезеш, защото Администраторът ти е забранил временно или завинаги достъпа (това би го разбрал, защото щеше да си уведомен от писмо)? Ако е така трябва да се свържеш с него и да разбереш защо.
  Ако смяташ че причината е друга, моля свържи се с Администратор като пратиш писмо от тук.
  горе
 • Защо изобщо трябва да се регистрирам?
  Никой не те задължава. Това само би ти дало много допълнителни възможности в този сайт, като например да пишеш в клубове в които имат право да пишат само регистрирани или да използваш системата за лични съобщения между потребителите, да променяш собствените си настройки, като цвета на клубовете или собствен аватар (малка лична картинка), да гласуваш в анкети, да изпращаш E-mail, да изпращаш SMS съобщение, да търсиш в клубовете или в Интернет с мета търсачка, както и да влизаш в зони където само регистрирани имат достъп. Например страницата с Игри :) Изобщо много допълнителни екстри които в момента са налични, а по-късно и тези които разработваме в момента. Всъщност регистрацията отнема съвсем малко време и аз горещо ти я препоръчвам. За да се регистрираш сега натисни Регистриране. най-горе. Паролата за клубовете и за всички други части на сайта asl-bg.com е една. Ако вече си се регистрирал можеш да влезеш като натиснеш Вход най-горе.
  горе
  Автоматичен вход в сайта.
  Тази опция се намира в долната част на страница Вход. ВНИМАНИЕ! Не включвай автоматичния вход на компютри, използвани и от други хора, например в библиотеки, интернет клубове, офиси и т.н., защото някой много лесно може да се представи за теб, или да ти смени паролата :( Затова включвай тази опция само, ако си на личния си компютър и той не се използва от друг!
  Също така преди да излезеш от сайта натискай най-горе вдясно връзката Изход. Ако не го направиш и след теб на компютъра седне друг той ще влезе в сайта от твое име и може да ти смени паролата.
  горе
  Не казвай своята парола на никой!
  Администратори или Модератори на сайта никога и по никаква причина няма да поискат твоята парола за сайта. Ако получиш писмо от някой, който се представя за администратор на сайта и иска да му кажеш своята парола, може спокойно да го напсуваш, защото те лъже :) Паролата за сайта е лична, не я споделяй с абсолютно никой! Най-добре запомни твоята парола и не я записвай никъде.
  горе
  Някой ми е сменил паролата.
  Ако това се случи натисни връзката Забравих си паролата, която се намира в страница Вход, попълни твоите потребителско име и e-mail и с натискане на [Изпрати] ще изпратиш нова служебна парола на своя e-mail. За да не се случва отново, винаги натискай връзката Изход най-горе вдясно, когато излизаш от сайта.
  горе
  Защо понякога сайта ме "изхвърля"?
  Ако не си избрал автоматичен вход в сайта, тогава сайта те изхвърля, когато мине определен период от време през което не си бил по някакъв начин активен в сайта. Това е направено за да не може някой друг случайно да използва твоя потребителски профил, когато си тръгнеш от съответния компютър и си забравил да натиснеш връзката Изход (най-горе вдясно).
  горе
  Забравих си паролата!
  Не се паникьосвай! Паролата не може да бъде възстановена, но може да бъде подменена с нова. За да направиш това, просто натисни върху връзката Забравих си паролата, която се намира в страница Вход, напиши своето потребителско име и e-mail и натисни [Изпрати]. Ще получиш нова парола на своя e-mail и връзка за активиране на новия профил. Първо натисни връзката и след това влез с новата парола. Можеш да смениш тази служебна парола от твоя потребителски Профил. Ако имаш проблем изпрати e-mail до Администратора от тук и той с удоволствие ще ти помогне при първа възможност.
  горе
  Как мога да направя така, че потребителското ми име да не се вижда в списъка с активните потребители?
  В настройките на твоя профил ще намериш опцията Скрий моя статус в сайта. Ако я включиш няма да те виждат в този списък. Т.е. ще се виждаш само ти и Администраторът. Присъствието ти ще се отчита в броя на скритите потребители. Искаш да бъдеш като хакерите, така ли? Шегувам се :) Но не ти препоръчвам да се криеш, защото как ще срещнеш нови приятели?
  горе
  Защо въвеждането на валиден email адрес е задължително за всички регистрирани?
  Първо искам да те уверя, че твоят email адрес няма да бъде видим от другите участници в клубовете, освен ако ти изрично не го настроиш от потребителския си профил в страница Профил. Сайтът позволява на другите потребители да ти изпращат e-mail без да виждат адреса. Ако не желаеш да получаваш писма чрез сайта, можеш да забраниш получавенето им от Профил.
  Също така email адреса ти няма да бъде предоставян на трети лица независимо по какви причини. По този начин ти няма да получаваш нежелана поща. Твоят email адрес се използва само в следните случаи:
  1. Ако забравиш своята парола (или някой твой "приятел" ти я открадне или смени) единственият начин да влезеш отново в клубовете и някой страници от сайта е да си изпратиш нова служебна парола на твоя email адрес, като натиснеш връзката Забравих си паролата, която се намира в страница Вход.
  2. В клубовете може да настроиш от своя потребителски Профил да получаваш уведомяващ email, когато си получил ново лично съобщение в клуба. Разбира се email адреса трябва да бъде валиден.
  3. Много удобна възможност има в твоя Календар да получаваш уведомителен e-mail, когато въведено от теб събитие в календара настъпи. Така твоят календар се превръща в Органайзер и ти напомня за важни дати. Ето защо ти трябва валиден e-mail адрес.
  4. Валиден email ти е необходим, ако в края на някоя тема натиснеш връзката: Следи за отговори в темата, когато някой отговори в тази тема ще получаваш писмо и то само след първия отговор. За да не получаваш повече писма е необходимо отново да натиснеш връзката, която вече се казва: Не следи за отговори в темата. Всички теми които следиш за отговор може да видиш в твоя команден Център.
  5. В много редки случаи може да получиш писмо от Администратора за някоя много важна промяна в сайта или възникнал проблем. Дори по-вероятно е никога да не получиш такова писмо.
  6. За всеки потребител с невалиден email адрес Администратора получава писмо. Така той получава нежелана поща. Освен това има скрипт, който се стартира автоматично през определен период от време. Той проверява всички профили на потребителите и изтрива потребителски профили с невалиден email адрес.
  горе
  Правила за участие в сайта.
  Моля виж основните Правила за участие в сайта.
  горе

  Профил
  Какво е Профил?
  Ако си се регистрирал и си влязъл в сайта с твоето потребителско име и парола, имаш възможност да променяш много настройки на твоя потребителски профил. За да направиш това избери най-горе връзката Профил. Ако желаеш да промениш твоята парола първо напиши текущата парола, след това новата парола и отново новата парола за подтвърждение. Ако желаеш да промениш твоя e-mail адрес трябва само да напишеш един път текущата парола. При промяна на e-mail адреса твоя потребителски профил ще се блокира и ще получиш ключ за активиране на новия e-mail адрес. За всички други настройки НЕ Е необходимо да въвеждаш парола, а само да натиснеш бутон [Изпрати] след промените.
  Също така вече може да променяш някой лични настройки за сайта, като натиснеш най-горе връзката Център. Ще влезеш в твоят Контролен център. Там има списък с твоите ASL приятели, форма за изпращане на безплатен SMS и др.
  горе
  Времето и часът, които се показват, не са правилни!
  Времето обикновенно се показва коректно, но можеш да го настроиш в зависимост от собствените си нужди или от часовия пояс, където се намираш. Само че ето отново: За да променяш това трябва да си регистриран потребител ;p. Така че ако не си регистриран това е добър момент да го направиш, като натиснеш Регистриране.
  горе
  Промених часовата зона, но времето все пак е грешно!
  Ако си сигурен, че си променил часовата зона правилно, а времето все още не се изписва коректно, може би причината е в смяната на часа два пъти годишно. За съжаление тук това не е направено автоматично и е възможно часът да е напред или назад с един. Но това, разбира се, не се отнася за навсякъде.
  горе
  Как може да се сложи картинка под потребителското ми име във клуба?
  Всъщност там може да има две картинки. Първата от тях обозначава твоята активност (т.нар. ранг) и са звездички. Те показват колко често пишеш в този клуб. Под тях е така наречения аватар. Това е малка картинка, която може да бъде уникална за всеки потребител. Можеш да използваш някоя от тези картинки, които ние сме ти предложили в нашата галерия или да качиш картинка от диска на твоя компютър. Виж в своя потребителски Профил откъде се настройва това (обикновенно най-долу). Най-лесния начин да избереш аватар е от нашата галерия. Натисни бутона [Показване на галерията] избери аватар като натиснеш с мишката малкото кръгче под картинката която ти харесва и натисни бутона [Избери аватар]. Накрая в профила натисни бутона [Изпрати].
  горе
  Как да променя своя ранг?
  Обичайно ти не можеш директно да променяш своя ранг (рангът ти се показва под потребителското име в създадена от теб тема или написано мнение, както и в твоя профил). Той се изобразява като звездички. Колкото повече мнения имаш толкова повече запълнени звездички имаш. Когато се запълнят 7-те сини звездичи, те се подменят с оранжеви. Една оранжева звездичка е равна на 8 сини. В тези клубове ранга е много важен! Той се използва, за да се показват количеството мнения (постинги) на потребителя или за да идентифицират определени от тях. Например администраторите и модераторите имат специални рангове. Някои от потребителите имат специални рангове измислени от самите тях и одобрени от администратор. Те имат и 7 златни звездички и ранга им не се променя от броя мнения. Може да получиш веднага уникален, измислен от теб ранг. Тази екстра струва 3 SMS-а изпратени на номер 1922 с текст: DGW. За повече информация пиши ЛС до администратор, като напишеш и ранга, който искаш да имаш. Ако нарушиш Правила администратор може да те накаже като отнеме ранга ти и го замени със специален ранг Наказан.
  горе
  Когато искам да изпратя e-mail на някого чрез клуба ми излиза страница за регистрация?
  Съжалявам, само регистрирани потребители могат да изпращат поща директно през клуба (и то ако Администратора по принцип е разрешил тази функция). Това е направено за да се ограничи в някаква степен използването на клуба за изпращане на анонимни писма.
  горе

  Клуб
  Какво е Клуб?
  Клуб е свободен форум на Клуб ASL. За да пишеш в повечето клубове трябва първо да се регистрираш като натиснеш горе връзката Регистриране. Регистрирането се извършва само веднъж, за да получиш потребителско име и парола. След като имаш име и парола от връзката Вход най-горе може да влезеш в сайта с твоите име и парола, за да може сайта да те разпознае. Най-горе е връзката Клуб която те отвежда в началото на клубовете. Там виждаш списък с публични клубове като Музика, Филми и т.н. Най-долу има раздел с лични клубове. За да влезеш в някой клуб натисни върху името на клуба. Като влезеш в клуба ще видиш списък с теми. За да влезеш в някоя тема натисни върху заглавието на темата. Ще попаднеш в началото на темата, ако тя е много дълга ще бъде разделена на страници. В горния десен ъгъл може да избереш на коя страница искаш да отидеш.
  горе
  Какво е личен Клуб?
  Това е личен форум създаден от някой потребител, който сам се грижи за него и сам определя правилата в него. Ако искаш да създадеш свой личен клуб прочети тази страница http://asl-bg.com/forum.
  горе
  Как мога да отговоря?
  Ако си влязъл в сайта с потребителско име и парола, влез в темата и натисни бутон [Отговор] в горния ляв ъгъл на темата, напиши твоето мнение и натисни бутон [Изпрати]. Мнението ти ще бъде добавено в края на темата на последната страница. Може да отговориш с цитат конкретно на някой потребител като натиснеш бутончето [Цитат] в дясната страна на неговото мнение.
  горе
  Как мога да започна нова тема?
  Много лесно! Натисни бутон [Нова тема] в горния ляв ъгъл на клуба или в темата. Разбира се ще трябва да си регистриран и влязъл в сайта с твоето име и парола за да пишеш. И изобщо винаги можеш да разбереш какво би могъл да направиш като влезеш в някоя тема, ако погледнеш долу вдясно където пише нещо от рода на: Ти можеш да пишеш в този клуб, Ти можеш да започваш нови теми и т.н. Моля преди да създадеш нова тема се увери че няма вече създадена такава или подобна.
  горе
  Как мога да изтрия или да редактирам мнение?
  Ако не си Администратор или Модератор можеш да редактираш и да триеш само своите собствени писания и то в рамките на определено време след като си ги написал. Редактирането става като натиснеш бутона Промени там където ти е мнението. Ако някой вече ти е отговорил, в редактираното ти съобщение ще се появи малък текст описващ кога и колко пъти си го редактирал. Ако Администратор или Модератор ти е редактирал мнението такъв текст не се появява, но е нормално да има добавен текст от редактиращия, поясняващ какво точно е наложило тази намеса. А и още - ако някой ти е отговорил вече, не можеш да изтриеш мнението си, така все едно че го е нямало.
  горе
  Как мога да си добавя подпис?
  За да завършваш мнението си с подпис е нужно първо да го създадеш като влезеш в своя профил с натискане на Профил. Веднъж създаден там, можеш да избереш след Винаги добавяй моя подпис: да, за да се появявя винаги, когато пишеш, в края на мнението ти.
  За да сложиш картинка в подписа си, първо влез в Профил. В дъното на страницата е блока "Лична снимка / Картинка в подписа". Натисни бутон [Browse...] избери картинката от твоя компютър и натисни [Изпрати]. След като качиш картинката в сайта, тя ще се вижда, когато някой разглежда твоя публичен профил. За да се покаже и в подписа ти влез отново в Профил и в полето "Подпис:" напиши без интервали кода който е изписан след полето. Той ще изглежда като този: [img]d5de35563fffeea490601.gif[/img] Накрая натисни [Изпрати].
  горе
  Как да създам анкета?
  Това също е лесно. Когато създаваш нова тема (или редактираш първото мнение в тема, ако имаш права за това) ще видиш Създай анкета (ако не виждаш това, значи нямаш права да я създадеш). Трябва да зададеш заглавие на анкетата и най-малко два варианта за отговор (за да добавиш отговор го въведи в полето и натисни Добави отговор. Също можеш да зададеш и краен срок за отговори по анкетата, като 0 (нула) означава безкрайно дълга анкета. Съществува и лимит на възможните отговори, който се задава от Администратора (в момента лимитът е 10)
  горе
  Как да редактирам или изтривам анкета?
  Анкетата, както и съобщенията, може да бъде променяна или изтривана само от този, който я е създал, от Модератор и от Администратор. Ако искаш да я редактираш просто влез в режим на редактиране на първото мнение в темата (анкетата винаги се асоциира с него). Ако вече има отговорили по анкетата, само Модератор и Администратор могат да я изтрият.
  горе
  Защо не мога да вляза в някой клуб?
  Достъпът до някои клубове е ограничен за ползване само от някои групи или потребители. За да ги виждаш, пишеш вътре, и т.н. трябва да имаш специални права, които могат да ти дадат само Модератор на клуб или Администратор. Например за да четеш и пишеш в клуб "Огледалото на Алисън" е нужно да бъдеш включен в група "Приятелите на Алисън". Можеш да видиш повече за групите, като натиснеш тук.
  горе
  Защо не мога да гласувам в анкета?
  Само регистрирани потребители могат да гласуват в анкетите (за да се предотвратят фалшивите гласувания). Ако си регистриран и пак не можеш да гласуваш може би нямаш сътветните права на достъп.
  горе

  Форматиране текста на мнението
  Какво е BBCode?
  BBCode специален вариант на HTML. BBCode сам по себе си е доста близък до HTML, таговете са затворени в квадратни скоби [ и ] а не < и > също така дава повече възможности за форматиране на мнението. За повече информация виж краткото ръководство, до което можеш да стигнеш от страницата за писане на мнение или от тук.
  горе
  Мога ли да използвам HTML?
  В този сайт не може да използваш езика HTML в твоите мнения.
  горе
  Какво са емотиконите?
  Емотиконите са малки картинки, които могат да се използват за изразяване на емоции и чувства. Например [:)] означава усмивка, [:(] означава намръщен. Пълния списък с емотикони можеш да видиш във формата за писане на мнение. Опитай се да не прекаляваш с използването им защото текста често става нечетим и Модератора може да ти го редактира или направо да го изтрие. Можеш да видиш всички емотикони и тук
  горе
  Мога ли да използвам картинки в мнението си?
  Да наистина в мнението могат да се слагат и картинки. Това обаче не става, като картинката по някакъв начин се "слага" в клуба, а само като се посочи линк към вече качена на някой сървър, например http://asl-bg.com/club/images/logo.gif. Разбира се не можеш да посочиш линк към картинка от твоя компютър защото той не се явява публично достъпен в Интернет. Също не използвай картинка, която е в сайт изискващ парола като например пощенска кутия в gmail.com. За изобразяването на картинка използвай тага от BBCode [img] или съответстващия му от HTML (ако HTML е разрешен). Виж пример тук.
  горе
  Какво е Известие?
  Известието често съдържа важна информация, която е добре да прочетеш възможно най-скоро. Ако го има то винаги са намира най-отгоре на страницата във съответния клуб, където е било създадено. Дали можеш да напишеш Известие зависи от нивото на достъп и правата, които ти е дал Администратора.
  горе
  Какво е Важна тема?
  Важната тема се появява под Известието в изгледа на клуба и то на първата страница. Тя също съдържа важна информация и е добре да бъде прочетена. Както и при Известието Администраторът решава кой има право да създава Важна тема. Ако ти е дадено право моля създавай Важна тема само, когато тя наистина е важна за много хора. Например темата: "Спешно търся mp3" не е важна, защото се отнася само за един човек и сигурно ще бъде изтрита.
  горе
  Какво е Заключена тема?
  Темите могат да бъдат заключвани от Модератор или от Администратор. В тях не може да се пише и всички присвоени анкети автоматично приключват. Темите могат да бъдат заключени по редица причини.
  горе

  Потребителски права и Групи
  Какво е Администратор?
  Администраторите имат най-големи права за контрол върху сайта. Те могат да променят и настройват всички параметри като: определяне права на потребителя, забрана на потребител да пише (банване), създаване на потребителски групи или Модератори и т.н.. Те също така имат Модераторски права във всички клубове и теми.
  горе
  Как мога да стана Администратор?
  Никога не може да станеш!
  горе
  Какво е Модератор?
  Модераторите са потребители включени в група Модератори, чиято работа е ежедневно да следят клуба и да редактират и изтриват мнения, заключват или отключват, местят, трият или събират теми, несъответстващи с правилата в клуба за който отговарят. Тяхна задача е и да не допускат нежелани мнения в съответния клуб. Модераторите на клуб трябва да избягват да влизат в спор с другите потребители. Недопустимо е Модератор да трие мненията на потребител с който не е съгласен по даден въпрос. В такъв случай потребителя може да се оплаче на Администратора, като му изпрати лично съобщение. Всеки Модератор превишил правата си ще бъде наказван и дори може да му бъде отнето правото на Модератор!
  горе
  Как мога да стана Модератор?
  Сега много лесно може да създадеш личен клуб и да станеш негов Модератор, прочети повече тук http://asl-bg.com/forum. Всеки който има личен клуб от няколко месеца може да подаде молба за Модератор на публичен клуб, като прати лично съобщение на Администратор.
  горе
  Какво е Автор?
  Всичко за Статии и Автори чети в страница Правила за писане на статии.
  горе
  Как мога да стана Автор?
  Всичко за Статии и Автори чети в страница Правила за писане на статии.
  горе
  Какво са Потребителските групи?
  Администраторът може да обединява потребителите в групи. Всеки потребител може да бъде включен в една или повече групи, а за всяка група могат да бъдат зададени различни права на достъп. Съществуват и лични групи.
  горе
  Как мога да участвам в Потребителска група?
  За да стане това първо последвай линка Групи, който е вдясно на страница Начало, за да видиш списъка с групите. Избери от падащото меню група и натисни бутон [Преглед на група]. Не всички групи са с открито членство, някои са със закрито членство, а други могат да бъдат скрити. Ако групата е с открито членство можеш да подадеш молба за включване в групата като натиснеш бутон [Записване в група]. Модераторът на тази група ще получи твоята заявка и може да те включи в групата. Никога не досаждай на Модератора ако не те е включил в групата, той има правото да ти откаже включване.
  горе
  Как да създам лична група?
  Всеки може да поиска създаване на лична група с име "Приятелите на username", където username е потребителското име на собственика на групата. За да създадеш твоя група първо изпрати три последователни SMS-а до номер 1922 с текст DGW #####, където на мястото на тези ##### са цифрите на твоя потребителски номер. За да видиш твоя потребителски номер влез в сайта с име и парола.   След това в същия ден изпрати ЛС до администратор като пишеш, че искаш лична група и напишеш името на групата. Получените ASL пари от тези SMS-и се отнемат, те са такса за създаване на лична група. Създаването на групата се таксува еднократно и няма месечна такса. След като твоята група бъде създадена ти ще бъдеш Модератор на групата и ще може да добавяш и изтриваш потребители от нея по всяко време. Няма ограничение на броя души, които можеш да включиш в твоята група. Това дали някой е включен в твоята група се вижда в неговия публичен профил и в неговите мнения в полето "Групи". Освен това се вижда и в специална страница в която има списък с потребителите включени в групата. От там добавяш и изтриваш потребители. В тази страница се влиза от Начало -> Групи. Ако групата е с открито членство, тогава потребителите могат да подават молба за включване в групата. Ако групата е със закрито членство, тогава само Модератора на групата може да включва потребители. Типа на групата се избира от теб при създаването и.
  Личната група е особено полезна за собствениците на лични клубове. Защото те могат да забранят достъп до личния си клуб на всички освен на хората включени в групата. Всяка промяна на правата за достъп до личен клуб е по желание на собственика на групата и се таксува еднократно с 2 SMS-а до номер 1922. Например може да поискаш само хората от твоята група да виждат твоя клуб. В сайта има няколко такива невидими за обикновен потребител клуба. Или пък всички да го виждат, но само тези от групата да могат да влизат в него да четат и пишат, и т.н.
  горе
  Наказани потребители
  Всеки потребител при регистриране се съгласява да спазва Правила на сайта. Всеки който наруши тези Правила първо ще бъде предупреден с лично съобщение от Модератор или Администратор. При повторно нарушение (или при тежко първо нарушение) ще има наказание. Наказаните потребители нямат възможност да пишат в клубовете за известно време и не могат да се възползват от някой екстри на сайта. Наказаните могат да бъдат глобени с известа сума ASL пари в зависичост от нарушението. Ако получиш наказание е безсмислено да спориш. Това само ще утежни наказанието ти. По-добре прочети Правила отново. Потребител, който веднъж е бил наказан и продължи да не спазва Правила ще бъде изгонен от сайта завинаги, така че сайта повече няма да се отваря за него. Всеки който смята да пише в клубовете и още не е прочел нашите Правила да го направи сега!
  горе

  Кутия
  Какво е Кутия?
  Кутия е система за получаване, запазване и изпращане на лични съобщания до другите потребители на сайта. За да използваш твоята Кутия е необходимо да си регистриран и да си влязъл в сайта с твоите потребителско име и парола.
  горе
  Как да използвам Кутия?
  Най-горе в менюто е връзката Кутия, която те отвежда в папка Получени на твоята Кутия. Всички папки са разделени на две колони в лявата има кратък списък с твоите ASL приятели, а в дясната са личните съобщения. В папка Получени са последните лични съобщения изпратени до теб. Натисни върху темата на съобщението, за да го прочетеш. Папка Изпратени съдържа списък с последните съобщения които си изпратил и са вече прочетени от получателя. Папка Изходящи съдържа списък със съобщенията които си изпратил, но все още не са прочетени от получателя. Папка Запазени съдържа лични съобщения, които си избрал и си натиснал бутон [Запази отбелязаните]. Всяка папка, когато се запълни при пристигане на ново съобщение най-старото се изтрива автоматично, за да освободи място.
  горе
  Как да изпратя Лично съобщение?
  Можеш да изпратиш ново лично съобщение като натиснеш бутон [Ново съобщение] в твоята кутия и напишеш потребителското име на получателя. След това трябва да въведеш тема и текст на съобщението и да натиснеш бутон [Изпрати]. Друг по лесен начин за изпращане на лично съобщение до определен потребител е от публичния профил на потребителя или от някое негово мнение да натиснеш бутон .
  горе
  Не мога да изпратя Лично съобщение!
  Има три възможни причини за това: Не си регистриран и/или не си влязъл в сайта с име и парола, Администраторът е забранил Личните съобщения, или Администраторът е забранил точно на теб да изпращаш такива. Ако е последното, имаш право да го попиташ защо.
  горе
  Мога ли да изпратя Лично съобщение на някой който не е в момента в клуба?
  Да. За да изпратиш лично съобщение на някой регистриран потребител не е необходимо той да е в момента в клуба. От публичния профил или от някое мнение на твоя човек натискаш бутона за изпращане на Лично съобщение. Попълваш и изпращаш и когато човека влезе в клуба, съобщението е вече в кутията му за съобщения.
  горе
  Получавам твърде много нежелани лични съобщения!
  Занапред ще включим като възможност опцията всеки потребител да забранява получаването на лични съобщения. Дотогава, ако те са от определен потребител най-добре е да уведомиш Администратора и той може би ще забрани на този потребител въобще да праща лични съобщения на когото и да е.
  горе
  Получавам нежелана поща в пощата си от някой в този клуб!
  Съжалявам да чуя това. Формата в клуба за изпращане на електронна поща включва мерки за това и възможност за следене на потребители, които правят това. Трябва да изпратиш пълно копие на засегналото те писмо до Администратора от тук. Важно в случая е да включиш дори и т.нар. header от писмото. Администраторът ще вземе необходимите мерки.
  горе

  Търсене
  Търсене на потребители
  Ако си влязъл с име и парола в сайта, можеш да търсиш потребители като влезеш в страница Търсене от връзката Търсене, която се намира в дясната страна на Начало. Може да търсиш по един или наколко критерия едновременно. Когато търсиш по потребителско име напиши дума в първото поле и натисни бутона. Ще бъдат изведени всички потребители съдържащи в потребителското си име тази дума. Малки и големи букви не се вземат под внимание. Ако оставиш полетата празни и само натиснеш бутона, ще бъдат изведени всички потребители.
  горе
  Търсене на статии
  Ако си влязъл с име и парола в сайта, можеш да търсиш статии като влезеш в страница Търсене от връзката Търсене, която се намира в дясната страна на Начало. Може да търсиш по един или наколко критерия едновременно. Когато търсиш по дума съдържаща се в статиите, ще бъдат изведени всички статии съдържащи тази дума. Малки и големи букви не се вземат под внимание. Ако оставиш полето празно и само натиснеш бутона, ще бъдат изведени статиите от последните 7 дни или последните 7 статии. Тези числа може да промениш от твоя Център.
  горе
  Търсене в клубовете по дума
  Всяка дума използвана в клубовете може да бъде бързо намерена, като се влезе в страница Търсене от връзката Търсене, която се намира в дясната страна на Начало. Там отиди в секция Търсене на мнения в клубовете. В първото поле се въвежда една или повече думи за търсене. Ако знаеш втора дума, която със сигурност се съдържа в дадено мнение раздели думите с AND. Например: задача AND храна, ще изведе всички мнения съдържащи в себе си и двете думи - задача, храна. По този начин резултатите ще са по-малко (или само един) и по-лесно ще откриеш каквото търсиш. Във второто може да се въведе автора в чиито мнения ще се търси. Следват няколко незадължителни параметри. Например след "Показване на резултати:" може да се избере Мнения или Теми. Ако е избрано Теми не се показват самите мнения съдържащи търсената дума, а темата съдържаща това мнение. Накрая се натиска бутона [Търсене] в средата. В намерените резултати най-новите мнения са най-отгоре. Ако си избрал показване по мнения, за да влезеш в самото мнение натисни връзката след "Заглавие:"
  горе
  Търсене в клубовете по време
  Влез в страница Търсене от връзката Търсене, която се намира в дясната страна на Начало. В долната част на страница има няколко връзки за търсене на мнения. Например в рамка са следните връзки: "Покажи мнения от последните 24 часа", "от последните 48 часа", "от последните 3 дни", "от последните 4 дни". Те правят точно това което пише на тях - търсят последните мнения от всички клубове за посочения период от време. Друго подобно и по-подробно търсене по време може да се извърши от главната страница на клубовете под списъка с клубове има падъщ списък с различни времена за търсене. В намерените резултати най-новите мнения са най-отгоре.
  горе
  Търсене в клубовете по специални критерии
  Влез в страница Търсене от връзката Търсене, която се намира в дясната страна на Начало. В долната част на страница има три специални връзки за търсене на мнения:
  "Мнения след последното ти посещение (X)" - намира всичките X на брой мнения след последното ти логванe включително и твоите.
  "Намери собствените си мнения" - намира всички твои мнения. Някой от тях е възможно да са вече изтрити.
  "Намери мнения без отговори" - намира всички мнения на които не е отговаряно.
  горе
  Търсене в Интернет по дума
  Влез в страница Търсене от връзката Търсене, която се намира в дясната страна на Начало. В най-долната част на страницата въведи дума за търсене в полето след "по дума" и натисни бутон [Търси в Интернет].
  горе

  Албум
  Какво е Албум?
  Албум е система за качване, разглеждане, оценяване и коментиране на снимки. Всеки регистриран потребител може да качва снимки и да разглежда личните снимки на други потребители. Освен това всяка снимка от публичните категории може да бъде изпратена като картичка на приятел.
  горе
  Как да разгледам публичните снимки?
  Най горе в менюто е връзката Албум, която води до началото на Албум. Там се виждат няколко публични категории, а под тях са последните 4 снимки от всички категории. Това което виждаш са умалени копия на снимките, които тук наричаме иконки. При натискане върху тях се зарежда и показва голямата снимка. След като веднъж си отворил голяма снимка, в долната част на екрана са връзките << Предишна :: Следваща >> за бързо разглеждане на снимките от съответната категория.
  горе
  Как да разгледам личните снимки?
  Под публичните категории е връзката Потребителски лични галерии. Като я натиснеш се появява списък с всички лични галерии. Натисни върху потребителското име в този списък, за да влезеш в личната галерия на съответния потребител. Друг начин да влезеш в лична галерия на определен потребител е като влезеш в публичния му профил и натиснеш връзката Личен албум най-долу в профила.
  горе
  Как да кача снимка в Албум?
  След като влезеш в сайта с твоето име и парола може да качиш снимка или в някоя публична категория или в "Твоя личен албум". С връзката най-горе Албум влез в Албум и избери публична категория или натисни връзката "Твоят личен албум" под списъка с категории. След това натисни бутон [Нова снимка]. Отваря се форма за качване на снимка. В първите две полета напиши заглавие и описание на снимката си. След това натисни бутона [Browse...] след надписа "Качване на снимка от твоя компютър": и избери файла снимка от диска на твоя компютър. Накрая натисни бутон [Изпрати].
  Забележка: Може да се наложи предварително да смалиш снимката с програма за смаляване на снимки. Ако все още нямаш такава програма ти препоръчвам програмата IrfanView, или може да ползваш безплатната уеб услуга на сайта Промяна размера на картинка.
  Внимание! Качвай само твои лични снимки в личния си албум! Снимки които не са лични и са качени в "Твоят личен албум" може да бъдат изтрити по всяко време!
  горе
  Как се оценяват и коментират снимки в Албум?
  Ако си влязъл в сайта с твоите име и парола може да оценяваш и коментираш снимки. Под всяка снимка в Албум са връзките Оценяване и Коментар. Оценката се избира от 1 до 10 и се натиска бутон [Изпрати]. Коментара може да бъде свободен текст до 512 символа и пак се натиска [Изпрати].
  горе
  Как да изпратя картичка от Албум?
  За да изпратиш картичка трябва да си регистриран потребител в сайта. Ако все още не си регистриран натисни най-горе връзката Регистриране. Регистрирането не отнема много време. След като се регистрираш влез в сайта с твоите име и парола и натисни най-горе връзката Албум. Избери категория с картички. Ще видиш малки снимки иконки. Избери тази която ти харесва с мишката и ще я видиш в голям размер. Под снимката има форма за изпращане на картичката до приятел. Само полето с e-mail адреса на твоя приятел е задължително, но може да въведеш и поздравителен текст. След като попълниш полетата натисни бутон [Изпрати]. Ако си избрал отметката "Известяване", ще получиш писмо когато картичката бъде разгледана за първи път. Регистрираните потребители на сайта могат да качват нови картички в публичните категории на Албум. Виж по-горе "Как да кача снимка в Албум?".
  горе

  Статии
  Какво са Статии?
  Всичко за Статии и Автори чети в страница Правила за писане на статии.
  горе
  Как да разгледам статиите?
  Всичко за Статии и Автори чети в страница Правила за писане на статии.
  горе
  Как да стана Автор?
  Всичко за Статии и Автори чети в страница Правила за писане на статии.
  горе
  Как да пиша статии?
  Всичко за Статии и Автори чети в страница Правила за писане на статии.
  горе

  Връзки
  Какво е Връзки?
  Връзки е система за качване и разглеждане на избрани връзки към други сайтове в различни категории. Връзки представлява Интернет указател към сайтове в мрежата който се създава от потребителите на сайта.
  горе
  Как да добавя връзка?
  В дясната част на страница Начало е връзката Връзки, която води до началото на Връзки. Там има списък с категории. Влез в категорията в която искаш да добавиш връзка и натисни бутона [Нова връзка]. Моля напиши описанието на сайта на кирилица и нека там да има поне 3 изречения в които описваш какво има на сайта. Използвайки BBCode може да поставяш и банери, но не по големи от 200 пиксела ширина и 100 пиксела височина (препоръчвам 88x31 пиксела).
  горе
  Кой може да добавя връзка?
  В сайта всеки регистриран потребител може да качва връзка към друг сайт. Идеята е да изградим указател от ценни връзки към сайтове на които има нещо интересно и полезно. Ако имаш идея за нова категория, изпрати своето предложение в клуб Предложения за нови клубове, рубрики и категории. Качвай смело връзки към сайтове, които си посещавал многократно и си се убедил, че сайта е не само красив, но и полезен. За да избегнем хаотични реклами от собственици на сайтове, връзки ще могат да качват само потребители с определен брой мнения. По късно ще създадем група наречена Връзкари. Само членуващи в група Връзкари ще могат да качват връзки :) Засега няма такова ограничение.
  горе

  Център
  Какво е Център?
  Най-горе в менюто е връзката Център, която те отвежда в твоят Контролен център. Това е място от където може да правиш някой лични настройки за сайта.
  горе
  Списък с приятели
  В твоят Център има връзка "Списък с приятели". Там имаш празен списък в който може да добавяш приятели от сайта. Можеш да виждаш кои от тях са на линия в сайта и бързо да им изпратиш лично съобщение или e-mail чрез сайта. Приятел към този списък може да се добавя от няколко места. Може да напишеш потребителското име в полето под списъка и да натиснеш бутона [Добави в приятели]. Или да натиснеш син бутон [Приятел] в някое от мненията на потребителя от някой клуб. Когато някой ти е вече приятел бутон [Приятел] е с червен цвят. При повторно натискане ще го изтриеш от списъка с приятели. Умален списък с твоите ASL приятели има и в твоята Кутия. Когато получиш лично съобщение с първото бутонче пред заглавието на съобщението може да добавиш автора на съобщението към списъка с приятели, а с бутончето след потребителското име да го изтриеш от списъка. Списъкът с приятели е ограничен на 10 души. Ако това ти се струва малко помоли Администратор да увеличи това число. От връзката "Виж кои потребители са те добавили към своя списък с приятели." можеш да видиш всички потребители които са те добавили в техния списък с приятели ;)
  горе
  Списък с досадници
  В твоят Център има връзка "Списък с досадници". Ако не желаеш да получаваш повече лични съобщения или писма чрез сайта от някой потребител може да го добавиш в своя списък с досадници, като напишеш потребителското му име в полето под списъка и натиснеш бутон [Добави в досадници]. Има 3 нива на блокиране на досадници. Ето какво се случва при различните нива, когато досадник ти изпрати съобщение:
  1. Само получава предупреждение, че е добавен в твоя списък с досадници и не желаеш да получаваш повече от него.
  2. Получава лъжливо предупреждение, че съобщението няма да достигне до теб, но реално пак го получаваш.
  3. Получава същото предупреждение и ти наистина не получаваш съобщението. Освен това до Администратор постъпва оплакване към досадника от теб.
  горе
  Темите които следиш за отговор
  В твоят Център има връзка "Теми които следиш за отговор". Там са темите за които си се абонирал да получаваш уведомителен e-mail за всяко първо мнение след твое мнение в съответната тема. Абонирането става като влезеш в темата и в долния ляв ъгъл натиснеш връзката Следи за отговори в темата. След всяко твое мнение в тази тема за първото мнение след твойто ще получиш на твоя e-mail уведомително писмо, че някой ти е отговорил в темата. В таблицата "Теми които следиш за отговор" ще се появи избраната тема. Ако вече не искаш да следиш за отговори някоя тема може да спреш абонамента или като влезеш в темата и натиснеш в долния ляв ъгъл връзката Не следи за отговори в темата или от последната колона на таблицата "Теми които следиш за отговор" натиснеш бутона за изтриване на тема от таблицата.
  горе
  Твоите избрани категории
  Когато влезеш в Център ще видиш връзка "Твоите избрани категории". От там може да избереш категория в която автоматично попадаш при влизане в ASL Класация и рубрика в която се озоваваш при влизане в Статии. Също може да избереш любима категория в Албум. Тогава връзката Албум от главното меню ще те отвежда винаги директно в твоята категория. За да видиш другите категории на Албум натисни думата "Албум" от връзката Списък с клубове -> Албум -> ... горе вляво на съответната категория. Всяка една от настроиките разбира се влиза в сила всеки път, след като са логнеш в сайта. За да отмениш някоя от тези настройки избери "всички" в съответното падащо меню в Център.
  горе
  Изпращане на SMS
  В дясната част на Център имаш форма за изпращане на SMS. В първото поленце пишеш кода например 088, във второто номера и в голямото текста на съобщението като на последния ред напиши своето име. Накрая натисни бутон [Изпращане]. Ще се отвори нов прозорец на браузера, за да ти съобщи дали е изпратено успешно, може да затвориш този нов прозорец.
  горе

  Календар
  Какво е Календар?
  Най-горе в менюто е връзката Календар, която те отвежда в твоят Календар-органайзер. Тук освен да виждаш днешната дата, ако си регистриран може да си записваш лични или публични събития. Публичните събития се виждат от всички. Ако си запишеш лично събитие естествено само ти го виждаш в календара и когато събитието настъпи получаваш уведомителен e-mail, ако си включил опцията за известяване. По този начин никога няма да забравиш важни дати, като например рожденни дни на роднини и приятели ;) Цифрите на дните на календара са връзки към събитията.
  горе
  Как да добавя събитие?
  Натисни числото на датата за която искаш да добавиш събитие и след това бутон [Добави събитие]. По подразбиране събитието е за 8 часа сутринта, ако искаш може да промениш този час. Напиши тема на събитието и описание. По подразбиране събитието е лично и ще получиш уведомяващ e-mail когато настъпи. Може да отмениш тези опции като размаркираш отметките след "Лично събитие" или "Съобщаване". Накрая натисни бутон [Добави събитие >].
  горе

  Страница 1 от 2 На страница 1, 2  следваща 


  Скок на:     


   
  Версия на сайта 2.5 © 2002-2024 от gan ::: phpBB 2.X.XX club ©

  Сайтът се хоства от SEO хостинг.
  Сайтът е оптимизиран от гугъл оптимизация - лесно откриване на вашия сайт