НачалоНачало СтатииСтатии КлубКлуб ИгриИгри АлбумАлбум ЦентърЦентър За да видиш своите лични съобщения първо влез в сайта с твоите име и паролаКутия РегистриранеРегистриране ВходВход
 
Въпроси и отговори за играта Балон
Подробно описание на играта
Включване в играта.
Цел на играта.
Стратегия.
Тактика.
Хитрости за играта. Бърза игра с SMS.
Изпратих SMS и нищо не стана?
Страхотен геймплей!
Какво е вероятност?

Екстри за твоя балон
Сайт на балон.
Цвят на балон.
Име на балон.
Съобщаване за спаднал балон.
Супер потребител.

Лепенка на балон
Лепенка за балон.
Условия за поставяне на лепенка
Защо да поставям лепенка на балона си?

Замразяване и размразяване
Замразяване на балон
Условия за замразяване на балон
Защо да замразявам балона си?
Размразяване на балон
Защо да размразявам?

Награди от играта
Победители по месеци
Най-голям балон през годината
Вечна зала на славата

Допълнителни
Въпроси, забележки и препоръки за играта
Брой балони в една страница
Запазени права!
Входна страница.
Проследна промяна на този текст.
Връщане към играта.

 

Подробно описание на играта
Включване в играта.
За да играеш тази игра трябва да влезеш в сайта с потребителско име и парола. Ако все още нямаш потребителски профил в сайта трябва да се регистрираш еднократно, като натиснеш горе вдясно връзката Регистриране.
Включването в играта става с изпращане на един SMS до номер 1910 с текст DGW ##### D където на мястото на ##### са цифрите на твоят потребителски номер. Цената на един SMS е 1,20 лв с ДДС.
Ако балона се спука или го оставиш да спадне, ти отпадаш от играта и за да участваш отново трябва да изпратиш още един SMS. Всеки отпаднал играч получава автоматично писмо от сайта.
горе
Цел на играта.
След като веднъж вземеш твоя балон, можеш да играеш играта безплатно докато балона ти не се спука или не го оставиш да спадне под 1 см. Целта на играта е да бъдеш възможно най-дълго време на първо място в класацията на играчите. Затова твоя балон трябва да бъде най-голям. Ти сам решаваш как ще постигнеш това: дали с надуване на твоя балон или чрез спадане на балоните на твоите противници.
През няколко дена играта спечелва, този който в момента е на първо място в класацията и сайта му дава награда от известна сума ASL пари. През колко дена се тегли наградата и колко точно ASL пари е наградния фонд не може да се каже предварително, защото ще се променят всеки път в известни граници и ще зависят от броя на участниците към момента. Играта не спира след като някой спечели. Само се увеличава броя на победите на съответния играч. Всички които са печелили играта поне веднъж ще влизат в специална Вечна зала на славата в която играчите ще се подреждат по брой победи. Играта е безкрайна и имената им ще стоят там завинаги.
горе
Стратегия.
В началото на играта твоя балон има големина 20 см. Ако случайно в този момент едновременно няколко различни души изберат да смалят твоя балон, то той може напълно да изчезне и ти ще отпаднеш от играта. Затова те съветваме да започнеш с надуване на твоя балон :) След като станеш първи в класацията с най-голям балон, може да спреш да го надуваш и само да поддържаш големината му, защото на всеки 8 часа той ще спада сам с по 1 см и освен това ще има други играчи, които ще смаляват твоя балон с по 2 см. Ако някой с по-голям балон те задмине и те остави втори в класацията може или да смаляваш неговия балон или да продължиш да надуваш твоя балон, но имай предвид, че колкото повече расте, толково по-лесно се пука.
горе
Тактика.
Целта ти е да вземеш награда. Играта дава награди периодично през няколко дена. Затова трябва да прецениш кога да рискуваш и да увеличиш твоя балон над другите балони. Всяко увеличаване над 50 см с натискане на бутон в сайта носи риск от спукване на балона. Затова ако твоя балон има големина 50 и искаш бързо да достигнеш големина 80, тогава много по-безопасно е да направиш това с изпращане на 3 SMS-а, защото ще имаш само 3 надувания по 11 см и така ще рискуваш само 3 пъти и в крайна сметка ще постигнеш големина от 83 см.
Има и други тайни тактики в играта, които ще оставя сам да откриеш...
горе
Хитрости за играта. Бърза игра с SMS.
Ако вече имаш балон и изпратиш SMS на номер 1910 с текст DGW ##### D, където ##### са цифрите на твоя потребителски номер. Тогава ползваш помпа и твоя балон ще се увеличи изведнъж с 11 см. Всеки нов SMS ще го увеличава с по 11 см. Само внимавай да не се спука. Ако вместо твоя потребителски номер в текста на SMS-а напишеш потребителския номер на друг играч, това ще увеличи балона му с 11 см. Така можеш бързо да помогнеш на приятел. Ако искаш бързо да спаднеш балон на противников играч, изпрати SMS на номер 1922 с текст DGW ##### D, като на мястото на ##### са цифрите на потребителския номер на противниковия играч, това ще смали балона му с 6 см. Може да се ползва само срещу играчи с балон по-голям от 20 см. По същия начин можеш бързо да смалиш и твоя балон, но едва ли ще искаш това ;)
За да видиш потребителския номер на някой играч, влез в сайта на неговия балон, като натиснеш с мишката върху балона му.
При увеличаване или смаляване на балон със SMS не е нужно да изчакваш 2 часа и по този начин можеш да играеш много по-бързо. Освен това при действие със SMS играча обикновено няма как да разбере кой му е смалил балона и така действията със SMS са като тайно оръжие.
Колкото по-дълго стоиш на първо място с най-голям балон, толкова по-голяма е вероятността да получиш награда от играта. Играта подарява произволни суми ASL пари през произволни интервали от време, но само на този, който в момента има най-голям балон.
горе
Изпратих SMS и нищо не стана?
Всеки който изпрати SMS за играта до една минута ще получи обратен SMS с текст, който обяснява дали действието е било успешно. Ако SMS-а за потвърждение се забави повече от половин час, вероятно си допуснал една от следните грешки:
  • Най-важното е SMS-ът е да бъде изпратен от GSM апарат включен в мрежата на някой от мобилните оператори МТел, Глобул или Вивател. Трябва SMS-ът да е изпратен до един от номерата 1910 или 1922. Номер 1910 е за увеличаване на балон. Номер 1922 е за смаляване на балон. Ако нямаш балон може да си вземеш нов на всеки от двата номера.
  • Много важно е текста на SMS-а да започва с думата DGW написана с латински букви. Пред думата DGW не трябва да има интервал. След думата DGW оставяш един интервал и пишеш цифрите на потребителския номер на потребителя, чиито балон искаш да промениш. След това още един интервал и буквата D.
  • Например SMS изпратен на номер 1910 с текст: DGW 21080 D ще увеличи балона на потребител gimly, защото той има потребителски номер 21080. За да видиш потребителския номер на някой играч натисни с мишката върху картинката на неговия балон.
  • Ако си сигурен, че не си допуснал грешка и все пак повече от половин час нямаш обратен SMS за потвърждение, може да пишеш писмо до администратор от тук. Там задължително напиши от кой GSM номер е изпратен SMS-а и твоя потребителски номер. Писма без тази информация ще останат без отговор!

горе
Страхотен геймплей!
Колкото повече хора участват едновременно в тази игра, толково по-интересна става тя, защото конкуренцията нараства и обратите в играта са изненадващи. За истинско забавление покани няколко приятели за участие в играта и ще се учудиш как игра с толкова прости правила може да бъде толкова много интересна и забавна. Независимо по кое време започнеш да играеш играта, винаги можеш много бързо да станеш първи в класацията на участниците, ако си избереш правилна стратегия за игра. Можеш да играеш постоянно като правиш ход на всеки два часа или по-често с изпращане на SMS. Всички балони издишат с по 1 см на всеки 8 часа. Това значи, че ако твоя балон е с размер над 40 см спокойно можеш да го оставиш за няколко дни. Стига разбира се някой да не те атакува през това време ;) Играта е безкрайна. Можеш да имаш само по един балон наведнъж. Можеш да се включваш в играта колкото пъти пожелаеш. Вземането на награда не е лесна работа, защото трябва да си дълго време на първо място в класацията на участниците. Дори само една победа от играта ще те включи във "Вечна зала на славата". Имената на включените във "Вечна зала на славата" остават там завинаги. Всяка нова победа им носи нови точки във "Вечна зала на славата".
горе
Какво е вероятност?
Ако случайно не знаеш какво означава "вероятност" ще ти обясня така: ако твоя балон е с малко по-голям от 50 см, вероятността да се спука е много малка, но ако нямаш късмет балона може да се спука още на 52 см. И обратно, дори балона вече да е станал бизо до 200 см и вероятността да се спука е много голяма, то ако имаш голям късмет може да продължаваш да го надуваш и той все още да не се пука.
Балонът може да се спука при всяко надуване и ако размерът му е станал над 50 след извършване на действието. Вероятността са спукване се увеличава с 1% на всеки 2 см.
горе

Екстри за твоя балон
Сайт на балон.
Всеки участник в играта със здрав балон има личен сайт на своя балон balon_view.php?u=#####, където на мястото на тези ##### са цифрите на твоя потребителски номер. За да видиш твоя потребителски номер влез в сайта с име и парола.. От този адрес можеш много бързо да се логнеш в играта, като напишеш само паролата за сайта. Ако балона ти се спука, на сайта на твоя балон ще се показва съобщение, че вече не участваш в играта. Ако се включиш отново в играта на същия интернет адрес ще се вижда новият ти балон.
горе
Цвят на балон.
В началото на играта твоят балон ще бъде със сив цвят. Може да променяш цвета на твоя балон от сайта на твоя балон balon_view.php?u=#####, където на мястото на тези ##### са цифрите на твоя потребителски номер. За да видиш твоя потребителски номер влез в сайта с име и парола.. Всеки цвят си има цена, която се плаща при промяна независимо от цвета в момента. Трябва да имаш достатъчно ASL пари, за да може да промениш цвета на балона. Избора на сребърен цвят струва 500 ASL пари. Избора на златен цвят струва 1000 ASL пари. Тази сума е висока, но така твоя балон може да бъде уникален. При нужда от ASL пари прочети Помощ за SMS плащания.
горе
Име на балон.
В началото на играта твоят балон ще бъде без име. Можеш да промениш името на твоя балон от сайта на твоя балон balon_view.php?u=#####, където на мястото на тези ##### са цифрите на твоя потребителски номер. За да видиш твоя потребителски номер влез в сайта с име и парола.. Всяка промяна на името струва по 100 ASL пари.
горе
Съобщаване за спаднал балон.
Всеки път когато размера на твоя балон спадне под 6 см ще получаваш по едно автоматично писмо от сайта.
горе
Супер потребител.
Ако станеш супер потребител ще можеш да увеличаваш балон на друг играч. По този начин може да помогнеш на приятел ако сте от един отбор. Също така можеш да виждаш от кой и на кой е извършено всяко едно действие с балон в страница Действия с балони. По този начин може да виждаш кой те е атакувал. Повече за супер потребител чети в Помощ за групи.
горе

Лепенка на балон
Лепенка за балон.
Ако искаш може да залепиш лепенка на твоя балон, за да го предпазиш от спукване. Залепването на лепенка става с изпращане на SMS до номер 1910 с текст DGW ##### X, където ##### са цифрите на твоя потребителски номер. Последната буква е латинска буква хикс, а не българско Хъ.
Лепенка са поставя само ПРЕДИ балона да се е спукал. Вместо балона да се спука ще падне неговата лепенка и балона ще спадне с 40 см. По този начин ще запазиш балона си.
горе
Условия за поставяне на лепенка
1. Трябва да имаш здрав балон. Не може да ползваш лепенка ако балона ти се е спукал. Ако спукаш балона си трябва първо да си вземеш нов балон.
2. Трябва балона ти да има големина над 20 см. Ако балона ти спадне под тази големина лепенката автоматично ще падне. Има смисъл да поставиш лепенка на балона си, ако размерът му е близо до 50 см или по-голям.
3. Лепенката има валидност от 5 дни. След това тя автоматично ще падне. След като лепенката е паднала ще трябва да изчакаш 7 дни преди да можеш да си залепиш нова лепенка. В страница Действия с балони може да видиш кога е паднала лепенката на балона ти и да прецениш кога може да вземеш следващата.
Трябва сам да направиш своята тактика за игра - да прецениш кога да използваш лепенка и кога да атакуваш върха на класацията.
4. Може да имаш само по една лепенка наведнъж. Ако се опиташ да сложиш лепенка на балон, който вече има лепенка ще получиш съобщение за грешка.
горе
Защо да поставям лепенка на балона си?
Може да играеш играта без да залепваш лепенка. Но лепенката ти дава възможност много по-смело да играеш играта, защото рискуваш само да загубиш лепенката, а не да спукаш балона си.
При спукване на балона може веднага да си вземеш нов, но той ще има нулева възраст, а възрастта на балона е много важна в тази игра. Като използваш лепенки можеш да имаш балон с голяма възраст. Играчи с балони над определена възраст периодично ще участват в томбола за спечелване на ASL пари.
горе

Замразяване и размразяване
Замразяване на балон
Ако искаш може да замразиш твоя балон, за да го предпазиш от промяна на размера му. Замразяването става с изпращане на SMS до номер 1910 с текст DGW ##### Z, където ##### са цифрите на твоя потребителски номер. Последната буква е латинска буква зед.
горе
Условия за замразяване на балон
1. Трябва да имаш здрав балон. Ако спукаш балона си трябва първо да си вземеш нов балон.
2. Замразяването е за период от 20 дни. След това той автоматично ще се размрази. Веднага след като се размрази можеш да го замразиш отново.
3. Ако се опиташ да замразиш балон повторно ще получиш съобщение за грешка.
горе
Защо да замразявам балона си?
Ако ти се налага да отсъстваш по-дълго време от играта може да замразиш балона си. След като балона е замразен никой, дори ти не можеш да променяш размера му. Замразените балони не спадат автоматично през 8 часа както другите. Най-добрия момент да замразиш балона си е когато той има голям размер. След като замразиш балона си другите играчи не могат да променят размера му. Ти също не можеш, но можеш да променяш техните балони - това ти дава предимство пред другите.
горе
Размразяване на балон
Ако искаш може да размразиш чужд балон или твоя балон. Размразяването става с изпращане на SMS до номер 1922 с текст DGW ##### R, където ##### са цифрите на потребителския номер на играча, чиито балон искаш да размразиш.
(Само на този кратък номер! Не става на кратък номер 1910.)
За да не бъде размразяването анонимно, само играчи които са въвели своя GSM номер в профила си имат право да размразяват балон.
горе
Защо да размразявам?
Размразяването се ползва в два случая:
1. Ако искаш да атакуваш чужд балон, който е замразен ще трябва първо да го размразиш.
2. Ако искаш да продължиш да надуваш своя балон, но вече си го замразил също ще трябва първо да го размразиш.
горе

Награди от играта
Победители по месеци
Всеки месец се определя един победител, това е играча спечелил най-много ASL пари през изтеклия месец. Играта дава тези ASL пари през произволни периоди само на този, който е на първо място с най-голям балон. Виж страница Победители по месеци. Победителите ще печелят предметни награди. Виж повече в страница Награди от играта.
горе
Най-голям балон през годината
При всяко увеличаване на балон, ако балона стане достатъчно голям и не се спука, той влиза в класацията Най-голям балон през годината. В края на годината ще има отделна награда за играча с най-голям балон и класацията ще се нулира.
горе
Вечна зала на славата
Тук се записва завинаги всеки играч, който някога е вземал ASL пари от играта. Играчът с най-много спечелени пари е най-отгоре в списъка. Тази класация е само за справочни цели.
горе

Допълнителни
Въпроси, забележки и препоръки за играта
За всякакви въпроси, забележки и предложения за играта може да пишеш в тази тема. Там ще бъдат писани новини за играта. При излизане на нова версия ще бъдат описвани новите неща в новата версия.
горе
Брой балони в една страница
По подразбиране има по 50 балона на страница в таблицата с участници в играта. За да видиш другите балони трябва да избереш страница в дъното на страницата. Можеш да променяш настройката за брой балони на страница като от менюто горе влезеш в Център.
горе
Запазени права!
Играта Балон е измислена, създадена и се поддържа изцяло от екипа на ASL. Забранени са каквито и да са копирания или пресъздавания по друг начин на текстове, части от текстове или графични елементи използвани в играта. Нарушителите ще се преследват с цялата сила на закона.
горе
Входна страница.
Играта Балон има входна страница с адрес http://balon.gamer.bg. С паролата за този сайт може да влизаш още в сайта на играта Животинче на адрес: pet.gamer.bg и също така в сайта asl-bg.com.
горе
Проследна промяна на този текст.
Последна промяна на текста в тази страница беше на 30.05.2008 в 01:42 ч.
Добавен е раздела "Награди от играта".
горе
Връщане към играта.
Връщане към участниците в играта Балон.
горе

 

Скок на:   


 
Версия на сайта 2.5 © 2002-2024 от gan ::: phpBB 2.X.XX club ©

Сайтът се хоства от SEO хостинг.
Сайтът е оптимизиран от гугъл оптимизация - лесно откриване на вашия сайт